Hava Durumu

HEM GECE, HEM KIŞ HEM DE ETKİ ALANI ÇOK FAZLA

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2023 16:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 16:08

Dün sabaha karşı yerin altından gelen tarihimizin en büyük felaketlerinden birinin acısıyla uyandık.
Saatler ilerledikçe yıkıcı etkisi çok büyük olduğunu gördüğümüz depremin gece ve etki alanı fazla olmasıyla birlikte mevsimin kış olması gibi tüm  kötü bileşenlerin bir araya geldiği deprem yaşadık.
10 ilimizi etkisi altına alan 7.7'lik şiddetiyle ülkemizde bugüne kadar yaşanan depremlerin en büyüğü olması yaşadığımız coğrafyanın kaderi olmuştur.
Dün tüm Türkiye ekranları başında arama kurtarma çalışmalarını göz yaşları içinde izlerken dudaklardan, "Allah beterinden saklasın. Allah yardımcıları olsun" sözleri dökülüyordu.


Depremle yaşamak artık bir yaşam biçimimiz olduğu gerçeğini bir kez daha hatırladığımız dün ülke olarak yine tek yürek olduk.
Dün kim ile görüşdüysek deprem bölgelerine ne şekilde yardım ulaştırabiliriz konusunda bilgi paylaşması çabası ülke olarak acılarımızı saracak gücümüzün olduğunu göstermektedir.
Nitekim Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgelerindeki afetzedelere duyulan acil ihtiyaçların belirlenip gönderilmek üzere Bursa İl AFAD Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilmeye başlanmıştır.


Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığınca Bursa Valisi Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'da deprem bölgesinde AFAD'ın koordinasyonunda görevlendirilmek üzere Gaziantep'e gittiler.
1999'da acı tecrübelerini yaşadığımız Gölcük'ten sonra dün de çok yıkıcı bir deprem felaketi yaşayan Türkiye'nin başı sağ olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.