Hava Durumu

HER İŞİN BİR KOLAYI VAR

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2021 17:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2021 17:05

İlk önce kendimden örnek vereyim.

Herhangi bir işletmem olmamasına rağmen gün içinde telefonla arayan dostlarımızın yüzde 50'si çocuğuna, yakınına ya da kendisine iş bulmasına aracılık etmemizi istiyor.

Eminin bu duruma sizler de zaman zaman çevrenizde şahit oluyorsunuzdur.

Zannedersiniz herkes işsiz.

Bunun sebebi herkesin masa başı, devlet dairesi rahat iş istiyor olmasıdır.

Herkes için bu durum mümkün değil.

Hâlbuki, sanayicilerin de kalifiye elaman ihtiyacı hat safhada olduğuna ne demeli?

Yani orantısız bir durum var.

İşte tam bu noktada "Her işin bir kolayı var" diyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin işsizlik rakamlarının çift haneli olduğu günümüzde iş arayanlarla personel arayan işletmeleri buluşturduğu istihdam projesi son dönemlerde yapılmış bence en önemli çalışmadır.

Büyükşehir Belediyesi, iş dünyasına ve iş arayanlara ekonomik anlamda destek olabilecek projeleri tanıtım toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Milli istihdam seferberliği doğrultusunda her sene iş arayanlarla işverenleri İnsan Kaynakları ve İstihdam Günleri'nde bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki en kapsamlı istihdam projesi olan BİKO'yu hizmete sunmaya başladı.
İhtiyaçlar dahilinde eğitim fırsatı da sunacak olan BİKO, birebir yapılan iş görüşmeleri ile iş arayan kişileri doğru işyerlerine ve doğru işlere yerleştirmeyi hedefliyor.

Başta lise ve üniversite öğrencilerinin, doğru meslek ve staj yerleri seçmesine destek olacak ofisler, mesleklerini belirlemelerinde rehberlik edecek ve seçtikleri mesleklerin ihtiyaç duyduğu nitelik, yeterlilik ve yetkinliklere ulaşmasını sağlayacak.

BİKO fırsatlarından yararlanmak isteyenler Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki ofise uğrayabilir ya da biko.bursa.bel.tr adresinden bilgi edinebilir.

17 sanayi bölgesi bir serbest bölgesiyle Türkiye'nin üçüncü büyük ihracatçı kenti Bursa'nın sahip olduğu güçlü ekonomik dinamizmi geliştirmenin zorunda olduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş iş arayan herkesi istihdam ofisine davet ediyor.

Umut ediyoruz, iki taraflı buluşmanın sonucunda ortaya çıkacak rakamların da sevindirici olmasıdır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.