Hava Durumu

HESAPLAR TUTMADI

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2021 16:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 16:00

Daha ilk dakikalarda yenilen gol Bursaspor’un bütün planlarını alt üst etti.

Ali Dere’nin uzaktan vurduğu top filelerle buluştu. Bu gol karşısında Bursaspor rakibini kendi üzerine çekebilmek amacıyla geri pas oyunları rakibin baskı yapması sonucu yine Bursaspor’un işini zorlaştırdı.

Farklı bir kadro ve farklı bir oyun anlayışı olmasına rağmen savunma hataları yine değişmedi.

Özellikle rakiplerin yan top bindirmeleri sırasında takımda oluşan dengesizliğe bir türlü çözüm bulunamadı.

Altınordu karşısında savunmadaki hazırlık pasları rakibin baskısı sonucu takımı daha da tedirgin etmeye başladı.

Futbolun hatalar oyunu olduğu bilinmesine rağmen, hazırlık maçındaki gibi topun kaptırılmasındaki savunma anlayışının kaybolması, rakibin önünde oyuncu varken aynı oyuncuya arkadan müdahale yapılması gibi hatalar neyin nesidir yanıtını vermek çok zor…

Kanatlarda oynayan Acolatse ve Ofosu iyi toplar taşımasına rağmen rakibin katı savunması karşısında Matavz gerekeni bir türlü yapamadı.

Buna karşılık Emirhan, Cüneyt, Onur ve Burak Altıparmak vasatın üzerine çıkamazken sıkıştığı her pozisyonda risk almak yerine topları geriye oynaması rakibin daha iyi savunma yapmasına neden oldular…

Savunmada Mert, Kubilay, Çapan ve Onur rakipleri kontrol etmekte zorlanınca erken gelen gol bütün planları altüst etti.

Altınordu maçı kazandıysa en önemli özelliği sahanın her bölgesinde şok baskı uygulaması, Bursaspor’a boş alan bırakmaması ve hızlı hücumu uygulaması Altınordu’nun başarısındaki en büyük özelliğiydi.

Bursaspor ise rakibin baskısı altında rakibin arkasında top beklemesi topsuz oyunlardan uzak kalması hızlı hücum yapamaması sürekli geri paslar yaparak oyun kurma düşüncesi tutmadı.

Bu oyun anlayışı rakibin işini kolaylaştırdı. Uzatmalarda Hüsamettin’in attığı gole karşılık Tim Matavz’ın attığı gol, beklentileri bir kez daha ötelerken umutlar Samsunspor maçına kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.