Hava Durumu

İKTİDAR VE MUHALEFETİN DOĞRUDA BİRLEŞTİĞİ İLÇE GEMLİK

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2022 16:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 16:50

Ticaret hacmiyle kentimiz başta olmak üzere ülkemiz adına hiçte küçümsenmeyecek potansiyele sahip ilçelerimizden biridir Gemlik.
Dört ayrı limanından 200'den farklı ülkeye deniz yolu ile ihracatın gerçekleştirildiği bu ilçemize şimdi de devlet destekli kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Togg Gemlik'in önemini daha da artırmıştır.
Her ne kadar dünya çapındaki sanayi kuruluşlarının üretim yaptığı Gemlik'in yerel halkının tarımsal anlamda öne çıkan zeytin ve zeytinyağı Körfez'in en önemli markasıdır.
Bunların hepsinden önce geçmiş yıllarda Gemlik'i önemli kılan diğer bir özelliği şifalı termal sularıymış.
Terme diye bilinen şifalı sularının yer aldığı tesisler bölge halkına uzun yıllar şifa kaynağı olmuş.
Zaman içinde bu özelliğini kaybeden tesisin yeniden eskisi gibi insanlığı şifa olması adına Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Gemlik Termal Turizm Tesisleri inşaatı hız kazanmış durumda.
Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'in muhalefet partisi CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve beraberindekilerle ilçede devam eden yatırımları incelediler.
İlk olarak Gemlik Termal Turizm Tesisleri inşaat alanında imcelemelerde bulunmuşlar. 9 bin metrekare üzerine konuşlandırılan tesis 6 bin 98 metrekare inşaat alanına sahip.
90 milyon lira mal olacak tesisin 2023 Haziran'ında hizmete açılması planlanıyor.
Hiç şüphe yok ki, tesis tamamlandığında Bursa ve Gemlik adına önemli bir kazanım olacak ve ilçenin eskiden olduğu gibi şifalı termal sularıyla da çekim gücü oluşturacaktır.
Başkan Aktaş'ın Gemlik ziyaretinin ikinci adresi Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği ilçenin geleceğine yön verecek diğer bir çalışma olan "Gemlik Yeniden" projesi hakkında bilgi almak üzere Kentsel Dönüşüm Ofisi ziyareti olmuş.
Burada Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, beş mahalleden ibaret 23,5 hektarlık alanı kapsayan projenin maketi üzerinde bilgi vermiş.
Ardından da Büyükşehir Belediyesi'nin pek çok konuda olduğu gibi kentsel dönüşüm projesine de Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiğini şu sözlerle ifade etmiş:
"İlçemizin geleceğini etkileyecek, hemşerilerimizim ekonomik ömrünü tamamlamış eski binalar yerine yeni, güvenli alanlarda yaşamalarını sürdüreceği kentsel dönüşüm projemize Büyükşehir Belediyemizin takdir ve desteğine ilçe halkım adına teşekkür ediyorum"
Görüldüğü gibi önemli olan hangi partili olduğu değil insanlığa hizmetin hasıl olduğunun en güzel örneğidir Gemlik'te yaşananlar.
Kentimizde Gemlik Belediyesi gibi Nilüfer ve Mudanya belediyeleri de muhalefet partisi CHP'nin yönetimindedir.
Ne yazıktır ki, bu her iki ilçemizi yöneten başkanların hizmet yerine siyaset yapmayı tercih edip bir de, "CHP'li olduğumuz için AK Partili Büyükşehir Belediyesi bize destek vermediği gibi engelde oluyor" bahanelerinin gerçek olmadığının kanıtı niteliğindedir Gemlik'e yapılmak istenenler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.