Hava Durumu

İMAR AFFI MAĞDURLARI

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2021 16:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2021 16:35

İmar barışı platformundan ülkemizin her ili ve kesiminden yoğun mesaj aldığımı belirtmek isterim. Gelen yoğun mesajlarda hemen hemen tüm vatandaşların istekleri gerçek imar barışı mağduru olanların haklarının geri verilmesidir.

İmar barışı çıktığı gibi müracaat edip paralarımızı yatırdıktan sonra belgelerinin iptal olduğunu beyan ediyorlar.

Yıkım ile karışı karşıya kaldıklarını ve evlerinin yıkılacağını feryat ediyorlar.

İmar affı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği bazı bilgilere göre, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız veya ruhsata aykırı binaların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı uygulaması için başvurular 8 Haziran 2018'de alınmaya başlanmıştı.

Ancak çoğu vatandaşta mağduriyet oluşmuştu.

İmar Barışına Yeni Yasa ile umut olabilir

Milyonlarca vatandaş devletinden acil olarak yeni İmar Barışı güncellemesi bekliyor! Çözüm istiyoruz… Yıkım Değil!

İmar barışı mağdurlarının sesini kim dinliyor veya kim dinleyecek yoğun şekilde okurlarım ve takipçilerimden gelen mesajları bazılarını size aktarmak isterim.

* İptal edilen yapı kayıt belgelerine bir düzenleme yapılması ve ayrıca evleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan insanları kenara itmek devletin bütünleyici şefkat elinin yok olması anlamına geleceğini göz ardı etmemek gerekir.

OKURUMDAN GELEN MESAJ

“YASADA GÖRDÜGÜMÜZ EŞİTSİZLİKLER:

 1-Yasa geriye yönelik işletilmiştir, haziran 2018’de çıkmış ama 2018 öncesini kapsamıştır.

 2-Verilen hak geri alınamaz diye biliyoruz.

3-Şahitleri Uydu, boş arsa ve arazide sıfırdan yapılanı yakalamış ama kat ilavesi çatı aralarını yakalayamamıştır.

4-Eylül 2020’de Sayıştay raporlarında da kırsal kesimde uydu doğru sonuç vermez kararı vardır. Ülkemizin %70’inde belki daha fazlasında Ekim 2017 ile Mart 2018 arası uydu görüntüsü yoktur hatta bazı bölgelerde 2017 sonrası ilk görüntü 2018 sonunda 2019’dur.

SONUÇ: Zamanında kontrol etmeyen kurumlar 2020 sonrası Amerikan Uydusuna dayanarak milletimize yaptırım uygulamaktadır, yasa 2017 sonunu kapsamakta ama Mart 2018’e kadar bitiren masum, kat atan yapının iç mekânlarında yapılan her türlü değişiklik yapan (ta ki son başvuruya kadar), metrekareleri doğru olmayan rayiç değeri küçük gösteren masum, uyduya yakalanan (her ilde farklı tarihlerde görüntü var) suçlu bu da eşitsizlik yaratmaktadır, yasalar her vatandaşa eşit uygulanmak zorundadır. Bu yüzden uyduya göre karar verilecekse eşitsizliği gidermek için illeri tararsın tek bir ilçede bile 2018 ilk görüntüsü Eylül 2018 ise onu baz alırsınız ondan sonrasını iptal edersiniz şikayet üzerine iş yapmazsınız.

Bu yapılar hepsi vatan toprağındadır hepsi bir milli servettir, 2017’den beri ekonomik krizlerde bu yapıların yapımı piyasayı canlandırmıştır, yıkılmalarının kimseye bir faydası yoktur. Yanlış uygulamalar sonucu milletin tüm birikim ve emekleri yok olmamalı, kamu yararı gözetilmeli, acil bir çözüm bulunmalıdır. Devlet ile millet küstürülmemelidir, milyonlarca insan yalan beyan ve imar kirliliğinden sicilleri bozulacaktır. Biz ebeveynler unutsak bile çoluk çocuğumuz yuvamızın devlet baba tarafından yıkılmasını unutamaz. Devlet şefkatlidir ekonomik yönden bu aileler çökertilmemelidir. Afet risklerine karşı biz yapımızın testlerini de yeni bir ödeme yapma koşullarını da kabul ederiz. Yıkacağız dedikleri yapıları Rabbim geçinden versin ama 9 şiddetinde bir deprem bile bu kadar yıkıcı bir yıkım yapmaz. İnanıyoruz ki sizin destekleriniz ve gayretleriniz ile geç olmadan en kısa sürede bu uykusuz stresli günler yeni bir tarih güncellemesi ile çözüme kavuşacaktır. Bu millet yuvasını yıkanı da, yıkılmasına mani olanı da unutmaz. Kalın sağlıcakla...”

Tüm siyasi parti yetkilileri imar barışı mağdurlarını dinleyelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.