Hava Durumu

İNGİLTERE NEDEN SESSİZ

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2020 17:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 17:05

Bugüne kadar Akdeniz Afrika Kafkaslar Ortadoğu ve Balkanlara çeşitli hamleler yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti için İngiltere'den neden olumlu yahut olumsuz bir açıklama yapılmıyor?

Bu sessizliğinin arkasında yatan sebepler nelerdir?

 

İngiltere her zaman strateji üzerine  çalışan bir ülke iken bugün ki bu suskunluğunun arka planını iyi analiz etmek gerekiyor...

 

Lozan Anlaşması için direten hilafetin kalkması için şart Koşan bir imparatorluk neden böyle bir sessizliğin içinde?

Bu sessizliğin arkasında neler yatıyor?

Nasıl bakıp nasıl görmeli ve ne anlamamız gerekiyor?

 

Bu gidişat görüneni görüp sessiz kalmak mı?

yoksa gerçeklerin arkasındaki stratejik hamleler mi?

 

Bugüne kadar yazdığımız çeşitli makalelerimizde dünyanın gidişatını ve gelecek öngörülerimizi siz kıymetli okuyucularımız ile paylaşmıştık..

 

Çin'i Dünya gücü yapan İngiliz aklı olduğunu Maalesef ki insanlarımızın çoğu bilmiyor..

 

Gelecekte Dünya'ya yol ve yön verecek, güneşin batıdan değil de doğudan doğmaya başlayacağını bunu da İpek yolu ile gerçekleştirmekten başka çaresi olmadığını dünya ülkeleri bilmektedir..

 

 

Maalesef ki şu anda çoğu dostlarımızın baktığı nokta piyon Ermenistan tarafı..

 

Ermenistan ve Azerbaycan arasında olan savaşın stratejik hamleler ile neleri ifade ettiğini tek yöne bakanlar göremiyor..!

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzünü batıdan Doğuya  (Kafkasya Türk devletleri Suriye İran ırak hattına çevirmesi ile stratejik olarak çok şeylerin değiştiğini görüyor aynı anda Akdeniz'den de  değişik hamlelerin geldiğini ve geleceğini görebiliyoruz..

 

Yalnız bazı dostlarımızın korkuları Türkiye'yi "transit" bir ülke olarak görmeleri yanlışıdır..

 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet'i  olarak vatan millet bayrak  aşkı ile geleneksel olarak minimum ve maksimum her türlü krizlerde ayakta durmasını ve kendimize belirlediğimiz stratejik B,C planları ile yön verip yolumuza devam ettiğimizi tüm dünya biliyor..

 

İngiltere'den ses çıkmamasının en büyük nedenlerinden bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti coğrafi olarak bulunduğu konum itibari ile Doğu batı ve kuzey üçlüsünü birleştirip çin ile birlikte birçok ülkenin ürünlerini internet üzerinden pazarlayıp hızlı bir şekilde dünya ve Avrupa pazarına ulaştırmak imkanlarının ipekyolu üzerinden olacağı hasebi iledir..

 

Turkiyede ki demiryollarinin stratejik olarak  gelecekte çok çok önem  kazanacağını çoğu sözde ekonomistler görmüyor

 

Nedense kimse bu noktadan bakmıyor?

 

Coğrafi olarak Ermenistan'ın arkasında oynanan oyunu görmemiz ve bilmemiz gerekiyor!.

 

Ermenistan

kazanamayacağını bildiği halde neden böyle bir savaşın içine girdi?

 

buradaki amaç kesinlikle doğalgazdan uzak kalacağı içindir..

 

Türk devletleri yakın zamanda birleştiğinde

Kendisinin kaybedeceğini bile, bile her zaman olduğu gibi diaspora üzerinden yaptığı çalışmalarla kendisini güçlü olarak görmekte ve kendisine saldırılıyormuş gibi göstererek beklediği hedeflerine kavuşmak çabası içindedir..

 

Azerbaycan ve Türkiye'nin bunu affetmeyeceğini bildiği halde görmemiz gereken  Ermenistan'ın arkasındaki hakiki güçler  Fransa ve İran..

 

Fransa neden Ermenistan'ın böyle bir konumda arkasında?

 

Akdeniz'de Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı yapmak istediği Hamleler askeri çıkışlar değişik tehditler değişik kullanılan musluklar Yunan halkından değil de neden Fransa tarafından desteklendiğini Fransa'nın büyük korkusunun Afrika'dan uzaklaşıp sömürgelerini kaybetme korkusuyla yeniden yıkılma tehlikesi olduğunu görmezden Gelemeyiz..

 

Fransa Türkiye'nin Afrika'da güçlenmesi ile beraber Libya Cezayir Mısır'ı yanına aldığı zaman Fransa'nın kapıları Afrika'ya kapanmış oluyor..

 

Unutmayalım ki Fransa'nın ayakta kalabilmesinin en büyük nedeni her yıl Afrika'dan 500 Milyar Euro sömürdüğü içindir..

Düşmanı iyi tanımamız gerekiyor..

 Suriye'de Erbab Afrin  operasyonunda hangi ellerin fransız beton fabrikaları tarafından Kuzuluk'ta ki tünellerin Türkiye'nin altına bir kemer atarak Orta Doğu ile aramızı kapatma projesini kim ve kimler tarafından yapıldığını bilmezsek  bugünkü yaşanan olayları okuyamayız..

 

Avrupa'dan ses geldi!. Amerika'dan ses geldi!.

neden İngiltere'den ses gelmiyor?

 

İngiltere yeniden güçlü bir imparatorluk kurmak için kendi içinde kangren olan City of London ve Roche hanedanlığını içinden atıp yeniden güçlü bir imparatorluk olmak istiyor..

 Ve bu hedefinin tek bir yolu tek bir çaresi olduğunu biliyor..

O da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile yol haritası çizmek..

 

Gelecekte devletlerarası stratejik menfaat birliktelikleri kurulurken 1. Dünya Savaşı'nda Türkiye ve Almanya'nın beraber olduğu gibi şu anda İngiltere Türkiye'ye muhtaç olduğu için sesi çıkmıyor..

Türkiye ile beraber olmaktan başka bir çaresi yok..

 

Türkiye'siz Ortadoğu'da hiçbir Devlet barınamaz çok yakın zamanda geçmişteki  yazılarımızda belirttiğimiz gibi Fransa'nın Afrika'dan çıkışı ile birlikte çöküşünü göreceğiz..

 

İngiltere Fransa'nın çöküşünü de sessiz kalacak çünkü Avrupa Birliği'nden çıkması haritasını yeniden çizmesidir.. Hiçbir zaman devletler kısa vadeli projeler yapmazlar..

Akıllı devletler her zaman uzun vadeli projeler oluşturur ve uygular..

 

Şunu bilelim ki Türkiye  gelecekte istediğini alacak kimin sessiz kimin gizli destekçi olduğununda çok önemi yok..

 

Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin belirlemiş olduğu  2023, 2053, 2071 gibi vizyon açan tarihlere çizdiğimiz rota üzerinde hiç durmadan ilerlemek...

 

İngiltere sessizliği kesinlikle devam edecek Çünkü Türkiye'yi  kaybetme lüksü yok!.

İngiltere Türkiye'yi kaybettiği anda türkiye üzerinden geçecek ipekyolundan uzaklaşarak doğuyla batının arasında kaybolmuş bir devlet olarak tarihte yerini alacaktır..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.