Hava Durumu

İNŞAAT FIRSATÇILARINI GÖRMEYEN TİCARET BAKANLIĞI VE İL MÜDÜRLÜĞÜ

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2023 15:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2023 15:29

Vicdansız bir toplum değiliz ancak kendini bilmezler yüzünden fırsatçılara ceza kesilmiyor diye bana da bir şey olmaz diye bu tarz olaylar çoğalmaktadır.

Ticaret bakanlığı ve ticaret il müdürlüğü özelikle bursa bölgesinde bulanan tüm ilanlarının verilerini alıp kim nasıl fırsatçılık yaptığını görebilir.

Fırsatçılık yapan inşaat üreticileri acil olarak işfa edilmesi gerekli caydırıcı cezaları verilmesi gerekir.

Uzun zamandır takip ettiğim bazı konut üreteci firmaların 0,69 faiz kampanyası öncesi fiyatlarının makul bir seviyede olduğun görüyordum.

Faiz kampanyasının konut üreticilerin ve satıcıların nasıl bir hamle yapacaklarını merak ederek favori ilanlarıma eklemiştim.

4 mart günü favori ilanlarımın yayından alındığını gördüm hemen ilan sitesinde aynı ürünün fiyatı 1,900,000.tl’den 2,500,000,tl olarak yeniden yüklendiğini görücünce bu kadarda vicdansız olmazsınız diye isyan ettim fırsatçılara.

Hemen bölge uzmanı gayrimenkul danışmanları ile yaptığım görüşmeden fiyatların ortalama 400,000,tl olarak zam yapıldığını beyan ettiler.

Nedeni sorduğumda deprem bölgesinden yoğun bir talep geliyor ayrıca İstanbul gibi deprem riski olan bölgesinde bu bölgelere yoğun taleplerin gelmesi ile fırsatçılar zam yapmaya devam ediyorlar.

Emlakçıları zam ile ilgili kendilerinin hiçbir suçu olmadıklarının söylüyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.