Hava Durumu

İYİ BİR DANIŞMAN OLMANIN YOLLARI

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2022 18:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2022 18:17

Bunlardan biri de nasıl gayrimenkul danışmanı olun ulur anlatacağım. Öncelikle yasal prosedürden başlayalım; 5 Haziran 2018 itibari ile taşınmaz ticareti yekti belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi almanız şart olmuştur. Her hangi biri için en az lise ve lisans mezununu olmanız gerekir.
Bunun haricinde lisans işiniz de çok önemli bir fark yaratacaktır. Özellikle halkla ilişkiler ve finans alanlarında bilgi sahibi olmanız sizi daha ileriye taşıyacaktır.
Tabii ki gayrimenkul danışmanı olmaya karar verdiyseniz önümüz iki tane seçenek çıkacak gayrimenkul danışmanı olarak kurumsal bir ofiste çalışacağız ya da kendi ofisimizi açacağız. Benim de tercih ettiğim kendi ofisimde gayrimenkul danışmanı olarak başlamaktır. 
Konu gayrimenkul sektörü olduğunda satış ve pazarlamada oldukça zorlu bir piyasada olduğunuzu bilmeniz gerekmektedir. Mesleğin; öncelikle sektörü öğrenmek, yapabileceklerimizi farkına varmak için kendine özgü zorlukları ve hassasiyetleri vardır. 
Çünkü bu iş tamamıyla disiplinle iş motivasyonunuzu her gün yenilemek gerektirir. Bir işi çok uzun süre takip ediliyor son anda son gün de bozulabiliyor. Ayrıca çok disiplinli ve sonuç odaklı olmak gerekir. Satış sürecini kendiniz belirliyorsunuz: ne kadar kazanacağınızı kendiniz belirliyorsunuz. Bu arada size bir şey belirteceğim gayrimenkul sektörü kapitalizmin tam merkezinde o yüzden çok zor bir sektör ama aynı zamanda çok keyifli çok dinamik ve çok güzel bir meslek.
Herkes sektörde tek başına olmayı tercih edebilir, siz kesinlikle böyle düşünmeyin, paylaşıma açık olunursanız ulaşamadığınız ürün portföy kalmaz.
Peki daha başarılı bir gayrimenkul danışmanı nasıl olunur? Mutlaka başarılı bir çalışanın piyasayı iyi takip etmesi gerekiyor, tüm ekonomiyi tüm süreçleri iyi takip etmesi gerekiyor.
Gayrimenkul sektörü birbiriyle çok uyumlu ve paralel ilerleyen direktörlerdir. 
Piyasada satışta olan mülklerin belirli bir  sürede satılamayan ürünlere daha fazla odaklanmanız gerekir. Doğru fiyatlandırma çok önemli küçük ama çok önemli bir sır vereyim doğru fiyattan aldığınız ürün portföyünü aslında o gün satmış gibi düşünebilirsiniz. Bir diğer önemli nokta uzmanlaşmak her bölgede her yerde gayrimenkul satacağım derseniz yanılırsınız.
Bölgenin dinamiklerine hâkim olmak için o bölgede uzmanlaşmak gerekir. Bölgede uzmanlaşmak şunun için önemli müşterilerinizin neler beklediğini neler istediğini çok iyi takip edebilir aynı şekilde bu alanda uzmanlaşabilirsiniz.
Örneğin lüks konuttun satışı konusunda uzmanlaşabilirsiniz. Ticaret sektöründe uzmanlaşabilirsiniz. Bunlar size o alanda daha fazla hakimiyeti yaratacağı için önünüzü açaca daha başarılı olacaksınız Mesela bir sitede uzmansınız ki bu en güzeli büyük bir sitede uzmanlaştığınızı düşünelim o sitedeki tüm daire tiplerinin iyi biliyorsunuz, iki farklı daire tipleri en son ne kadara satıldı, ne zaman satıldı, orada yaşayan insanlarla artık belli bir iletişim kurabileceğiniz için o site denildiğinde gayrimenkul danışmanı olarak akla siz gelirsiniz 
Bu da sizi diğer gayrimenkul danışmanlarından öne çıkarır. Mutlaka profesyonel olmak gerekiyor bu çok önemli bir kriter özellikle hizmet sektöründe son yıllarda kalite beklentisi çok arttı. Müşterilerimize güven yaratmamız gerekiyor ki karşında hizmet bedenimizi kazanabilirsiniz.  Bunun içinde profesyonel olmak mutlaka ajanda tutmak, zaman yönetimi, süreç yönetimi, kendinizi iyi ifade etmek, yaptığınız her şey ama her şeyi yazılı olarak adım adım kayıt altında tutmak çok önemli. Mutlaka ama mutlaka dijitalleşin modern pazarlama teknikleri, pazarlama stratejileri ama her portföye özel olması lazım bunlar açık davetli, drone çekimli olabilir.
Tabi bunun için çok önemli olan ise müşteriyi dinlemek çok önemli bu işte en önemlisi karşınızdaki kişiyi dinlemek müşteri de çok fazla detay alabilirseniz sizin için daha kolay bir pazarlama oluşturacaktır.
Acelesi mi var, uzun süreli bir satıcı mı, tok satıcı mı bunun için öncelikle müşteriyi dinlemek gerekiyor. Bunun için dinlemenin en önemli püf nokta olduğunu unutmayın. Karşımızdakini dinlemekten sonra saygı ve güven çok önemli. Müşterinizin size güven duyması lazım en önemli olan gayrimenkulünü size emanet etsin onun için de kendini güvende görmesi size artılar katacaktır.
Zor bir pazarda kendi evinizi satıyorsunuz gibi düşünmek lazım gayrimenkul sektörü ile ilgili en önemli olan püf nokta güvendir.
Siz değerli meslektaşlarım beni daha yakından tanımak isterseniz her zaman görüş alışı verişi yapmak isterseniz iletişime geçebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.