Hava Durumu

İYİ BİR DANIŞMANIN 6 NİTELİĞİ

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2021 16:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 16:11

Doğru sağlayıcıyı seçmek bu nedenle özellikle önemli bir karardır. Bir danışmanı gerçekten iyi yapan şeyin ne olduğu sık sık sorulur.

İşte en önemli 6 özelliğimiz:

Teknik yeterlilik: Bir danışman için esas olan şey elbette teknik yeterliliktir - bir danışman sektörünüze aşina olmalı ve sizin ve şirketinizin yararlanabileceği zengin bir deneyime sahip olmalıdır. Danışmanlar, önemli iş kararlarının habercileridir ve aynı zamanda yüksek ücret alırlar - bu nedenle, tabii ki müşteriler, sonuçtan çok yüksek beklentilere ve buna karşılık gelen bilgiye sahiptir.

Ayrıntılara verilen önem: “Şeytan ayrıntıda gizlidir" sözü uzun süredir aşırı kullanılmaktadır. Ancak tavsiye için çok uygundur. Her konsültasyon, becerikli bir veri analizine dayanmaktadır. Değerlendirmedeki en küçük hatalar genel sonucu yanlış gösterebilir. Bu nedenle her danışmanın ayrıntılar için bir göze ve dikkatli bir çalışma yöntemine ihtiyacı vardır.

Derinlemesine anlayış: İyi bir danışman, veri materyalini derinlemesine inceler ve konuyla ilgili kapsamlı bir anlayış arar, tüm seçenekleri müşteriyle tartışır ve böylece kendisi için en iyi sonuca ulaşır. Yetkili bir danışman, müşteriler genellikle hızlı sonuçlar beklese bile, hemen sonuca varma eğiliminde olmamalıdır.

Önerilerinize güven: Genellikle hedefinize giden birçok yol vardır. Bu nedenle danışmanın tavsiyeleri, gelecekteki iş kararlarında dikkate alınabilmeleri için sağlam ve güvenilir olmalıdır.

İyi sosyal beceriler: İyi bir danışman, insanlarla ilişkilerde iyi olmalıdır. Tabii ki, gerçekler her şeyden önce yönetim danışmanlığında önemlidir - ancak bunlar da iyi iletilmeli ve her şeyden önce müşterilerin ihtiyaçları doğru şekilde kaydedilmelidir. İyi bir danışman, verimli bir değişim sağlamak için müşteriyle nasıl ilişki kurulacağını bilir.

Azim ve esneklik: Gerçekten iyi bir danışman, gönlünü ve ruhunu konuya sokar ve projenin tüm zorluklarıyla yüzleşir - beklenmedik engeller ortaya çıksa veya analizin metodolojisinin proje süresince ayarlanması gerekse bile.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.