Hava Durumu

İYİ PARTİ DİYOR Kİ: “MUTFAKTA YANGIN VAR’’

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2021 17:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 17:21

Siyasetçinin gündemi halkın gündemi olmalı.

Hep yazar hep söylerim; halkın gündemi; çarşı pazar ve AVM’lerdeki fiyat etiketleri; eve gelen elektrik, su, doğal gaz faturaları; peş peşe yapılan zamlar; günden güne artan işsizlik; siftahsız kapanan dükkanlar; iflaslar; gelecek kaygısı.

******************

Geçtiğimiz Çarşamba, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Fomara 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda “Gerçek Gündem Mutfakta Yangın Var’’ başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı internette canlı yayında, gazeteci kimliğim kadar; elektrik, su, doğal gaz faturalarından bunalmış; ne vakit çarşıya pazara çıksa, markete girse fiyat etiketleri karşısında şaşırıp kalmış vatandaş kimliğimle de izledim.

İçeriğiyle sunumuyla çok iyi bir etkinlikti. Eylem söylem birbirini tamamlıyordu. Türkoğlu, deneyimiyle farkındaydı ki, şu iletişim bilişim çağında ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğiniz de önemlidir.

“GEÇİNEMİYORUZ’’

Fomara…

Türkoğlu’nun önündeki masada üç piknik tüpünün üzerinde üç tencere var; yanlarına yumurta, sıvı yağ, süt, makarna, un gibi temel gıda maddeleri dizilmiş.

Türkoğlu’nun arkasında mutfak önlüklü partili kadınlar ve ellerinde pankartlarla partili erkekler bulunuyor. Pankartlarda neler mi yazıyor: “Kasabın, manavın önünden babayiğitler bile geçemez oldu’’;  “Geçinemiyoruz’’; “Mutfakta Yangın var’’; “Faturaları kaynatıp suyuna kuru ekmek mi doğrasın millet’’.

******************

Tencerelerdeki gaza kibrit çakıldı, yükselen alevlerin fonunda Türkoğlu temel gıda maddelerine; meyveye sebzeye bir yılda yapılan zamları çarpıcı bir dille açıklamaya başladı.

Altını çizdiklerim:

“Bu ülkenin muktedirleri, her gün masal anlatadursunlar, bizler vatandaşın gerçek gündeminin ‘mutfak yangını’ olduğunu biliyoruz. Geçen yıl bir önceki yıla göre tam 120 temel gıda ürününün fiyatı adeta uçarak zirve yaptı. Vatandaş marketlerdeki, pazarlardaki etiket fiyatlarının nerdeyse her gün değiştiğini gözleriyle görmeye başladı.’’

******************

 “Ev kadınlarımız, halkın en pratik yemeği olan sahanda yumurtayı pişirirken bile artık tane hesabı yapıp, haklı olarak kara kara düşünmeye başladılar. Tavalara artık dört yerine iki yumurta zor kırılıyor.’’

******************

 “Geçen yıl 1 litre süt 3.95 TL’ydi, bu yıl 6.75-7.50 TL arasında değişiyor. En ucuz ekmek 1.25’ti, 1.75 oldu. Bir kg un 3 TL’ydi, yüzde yüz artarak tam 6 TL’ye çıktı. Filiz makarna 2 TL’den 3.25’e tırmandı. 25-30 TL arasında olan ezine peyniri 44-45 TL ile el yakıyor.’’

******************

 “Geçen yıla göre yüzde 100.9’luk zam oranı ile karnabahar yeni bir rekora imza atarken, karnabaharı yüzde 83.9 ile ıspanak, yüzde 70.8 ile portakal, yüzde 63.5 ile pırasa ve yüzde 60.4 ile mercimek izledi. Devam edelim: Kıvırcık marul yüzde 59.9 zamlanırken, kırmızı lahana yüzde 57.6 arttı, patlıcan yüzde 52.07 oranında yükseldi. Aynı şekilde kabak yüzde 49.3 zamlandı, çarliston biberde de yüzde 49.1 oranında fiyat artışı oldu, sofraların vazgeçilmezi domates fiyatları da yüzde 42.2 ile zirveyi zorladı.’’

******************

Türkoğlu açıklamasının sonunda; “ülkeyi tarımda bile ithal ürünlere mahkûm ettiniz’’ diyor ve buğdaydan patatese ithal edilen tarım ürünlerini ithal edildikleri ülkeleri de söyleyerek tek tek sayıyordu.

“Bu mudur serbest piyasa ekonomisi?’’ diye soran İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu, noktayı şöyle koydu:”Yönetemiyorsunuz!..’’

TÜRKOĞLU’NUN ETKİLİ MUHALEFETİ

Selçuk Türkoğlu muhalefet olmanın hakkını veriyor.

Türkoğlu, halkın gündemiyle siyasetin gündemini buluşturuyor; yaratıcı, çarpıcı, ironik mizansenlerle; samimi olduğu için etkili olan hitabetiyle;çalışkanlığıyla; İYİ Parti’yi her geçen gün Bursa’da daha da güçlendiriyor.

Bu gün, halkın hakkını arayan; yarın, halkın oyunu alır.

******************

Ve bir takdir alkışı: Şu ağır salgın koşullarında siyaset yapanlara saygı duyuyorum; az fedakârlık değil; sosyal mesafeyi korumak neredeyse imkânsız siyasette.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.