Hava Durumu

JUNİOSHOW AÇILDI, ELAZIĞLILAR DA BURSA’DA…

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2020 10:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 10:56

Antalya’nın ne kadar çok turist çektiği ve ülke turizminin başkenti olma özelliğine yükselmesinin nedenlerinden biri de fuarlarının çokluğu.

Ne zaman Antalya’ya gitsem yaz-kış mutlaka birkaç fuara rast geliyorum.

Kuşkusuz Antalya güneşi ve uzun sürece yayılan deniz mevsimi yanında çokça büyük salonlu otellere de sahip.

Bursa da fuarlar açısından Antalya kadar olmasa da son yıllarda önemli gelişmeler yaşanmakta.

Bir biri ardına fuarlar yeni yıl ile birlikte açılmaya başlandı.

Türkiye’nin en önemli Hazır GiyimOrganizasyonlarından biri olan Dosso Dossi Fashion Shov Merinos’ta uluslararası ziyaretçilerin de katılımı ile sürerken, ardından Bebe ve Çocuk Konfeksiyonusektörünü buluşturan Junioshow açıldı.

Dün de “Elazığ Bursa’da Yöresel Ürünler ve Lezzetler Fuarı Etkinliği” başladı.

Junioshow, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyarete dört ayrı salonda toplam 20 bin metrekare alanda düzenleniyor.

Bursa başta olmak üzere İstanbul, Adana ve Gaziantep gibi illerden de katılımcıların olduğu fuarda ziyaretçiler 0-12 yaş arası ilkbahar-yaz bebe çocuk giyim koleksiyonlarını görebilmekteler.

Tek tip özel dekor stantlarda 10 binden fazla modelin sergilendiği fuarı, BTSO'nun Ticari Safari Projesi ve TÜYAP yurt dışı ofislerinin çalışmaları kapsamında 60 ülkeden 1000'den fazla yabancı alıcının ziyaret etmesi bekleniyor.

Dün de Osmangazi Çarşamba Kapalı PazarAlanı’nda 9-13 Ocak tarihleri arasında açık kalacak olan Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ilk Yöresel Ürünler Fuarı açıldı.

Bir gün önce fuarın tanıtımı ve dernek etkinliklerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı yapılmıştı.

Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan İbrahim Karaçin, 1997 yılından beri Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği'nin etkinliklerini sürdürdüğünü dile getirmiş, kentte 30 bin hemşerilerinin bulunduğunu belirtmişti.

Derneğin kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda 3 başlıkta toplanacak etkinliklerde bulunduğunu vurgulayan Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Karaçin, hemşerilerinin bir araya gelmesi anlamında birçok etkinliğe imza attıklarını açıklamış, aynı zamanda bunlarla Ortak Kent Kültürünün oluşmasına da katkı sağlamaya çalıştıklarının altını çizmişti.

Bursa Elazığlılar Derneğiilk kez Bursa'da Yöresel Ürünler ve Lezzetler Fuarı düzenlemiş bulunmakta.

Dün coşkulu bir açılışla başlayan fuar 13 Ocak pazartesi günü sona erecek.

Elazığ'da üretilen ürün ve lezzetler hem Bursa'daki hemşerilerine ulaştırılmış olacak hem de Bursa'da yaşayanlara tanıtılmış olacak.

Yaklaşık 60 firma ve esnafın katılımıyla yapılan bu etkinlikte, ağırlıklı olarak Elazığ'dan gelen esnafların yer aldığı görüldü.

Bursa Elazığlılar Derneği Başkanı İbrahim KaraçinElazığ Bursa’da” temasıyla başlayan etkinliğe tüm Bursalıları davet ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.