Hava Durumu

KADRİ GÜLER: BİR ÖMÜR BOYU GAZETECİLİK

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2021 16:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2021 16:33

Epey lafladık; anılardan, gazetecilikten, CHP’den, Gemlik’ten konuştuk; en kısa zamanda buluşmak üzere sözleştik.

**********************

“Gazeteci” denince Bursa’da ilk aklıma gelen isimlerdendir Kadri Güler.

“Gazete’’ denince de sahibi olduğu “Gemlik Körfez’’ ilk aklıma gelen gazetelerdendir.

Gemlik’in tanığı, yaşayan belleğidir Kadri Güler.

Bakın sevgili dostum, meslektaşım, yoldaşım Kadri Güler nasıl anlatmış kendini “Gazetecilikte geçen bir ömür’’ başlıklı sosyal medya paylaşımında:

“16 Haziran günü Gemlik Körfez'in kuruluşunun 49. yılına gireceğiz.

Bu arada Anadolu Ajansı’nda 13 yıllık habercilik, TRT'de 15 yıla yakın Gemlik Temsilciliği, THA’sında kaç yıl hatırlayamadığım temsilcilik, Hürriyet Haber Ajansı’nda 12-13 yıllık temsilcilik. Bursa Hakimiyet'te 1987-1988 yıllarında Politika, Üniversite ve Sendikalar muhabirliği, daha sonra Gemlik Temsilciliği, bir ara yeni çıkan Milletindir Hakimiyet Gemlik Temsilciliği, Milliyet, Cumhuriyet, Yeni Ortam Muhabirliği, Bursa’nın Sesi temsilcisi, daha anımsamadığım temsilcilikler yanında Gemlik Körfez FM radyosunda perşembe günleri söyleşiler, programı sunuculuğu...

Gemlik Körfez'de kuruluşundan bugüne geçen bir ömür. Binlerce haber, röportajlar, köşe yazıları, dizi yazıları, baskıcılık, sekreterlik, dağıtıcılık. Sonuç, koca bir Gemlik Arşivi. 50. yıldan sonra ne olur bilemem. 

Bunun adı bir ömür boyu gazetecilik.’’

Gerçeğe sadakati meslek namusu belleyen; basın özgürlüğünü, halkın haber alma hakkını savunan; dürüst, azimli, üretken; eğilip bükülmeyen; bir anıt kişilik, bir yurtsever aydın Kadri Güler.

 

GEMLİK KÖRFEZ

Gemlik Körfez’i de onun kaleminden okuyalım mı:

“Gazetemiz Gemlik Körfez bugün 49. yılına girdi. 16 Haziran 1973 günü ilk sayısını yayınlayan Gemlik Körfez, 2002 yılına kadar haftalık olarak yayın yaşamını sürdürdü. 2002 yılı şubat ayından sonra haftada 6 gün, daha sonra 5 gün sürekli olarak yayınına günlük olarak devam etti.

Bölgemizin en eski gazetelerinden olan Gemlik Körfez; yayın yaşamı boyunca, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunuculuğu yanında, cumhuriyetimize ve demokrasimizin gelişmesine basın yoluyla katkı sağlamaya çalıştı.

Gemlik Körfez 12 Eylül diktasınca kapatılarak yazarımız Yılmaz Akkılıç ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Kadri Güler, Gölcük Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandılar; dava beraat ile sonuçlandı. 4 ay kapalı kalan gazetemiz yeniden yayın yaşamına başladı.

Bu arada, 48 yıllık süreç içinde ikinci kez yayınımıza Covit19 salgını nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Ulusal ve Dini Bayramlar ve özel günlerde yayın yapabiliyoruz. Gazetemizi, internetten www.gemlikkorfezgazetesi.net adresinden ve Facebook tan yayınlıyoruz.

Gazetemizin çıktığı günden bugüne değin, çalışanıyla, yazarları ve diğer katkı koyanlarıyla tüm destek verenlere teşekkür ediyoruz.

Gazetemizin Sorumlu Müdürlüğünü yapan, köşe yazıları yazan, 3 Temmuz 1979 günü evine giderken kahpe bir kurşunla yaşamını kaybeden rahmetli Av. Mehmet Cengiz Göral’ı; yazılarıyla bizleri güçlendiren yazarlarımız rahmetli İnan Tamer, Yılmaz Akkılıç ve Av. Ali Aksoy’u da minnet ve saygıyla anıyoruz.

Gemlik Körfez Gazetesi bölgemizde en uzun süreli yayın yapan bir gazete olarak etkinliğini sürdürürken, Gemlik’in de belleği oldu.

Çağımız teknolojisinin her gün gelişmesi sonucu, yazılı basının yerini güçlü bir şekilde alan sosyal medyanın hızı, haberin ve bilginin izleyiciye ulaşmasında dakikaları bile geride bırakırken, bizlerde buna uymaya gayret ediyoruz.

49. yayın yılına girerken, okurlarımıza da şükranlarımızı iletiyoruz.

Bizi takibe devam edin. Sizler için Gemlik’in gözü kulağı ve sesi olmayı sürdürüyoruz.

Koronasız günlerde birlikte olmak umuduyla bizleri izleyenlere teşekkür ediyoruz.’’

Okuru olmaktan onur duyduğum; haber ve köşe yazılarından yararlandığım; bir okul olarak nice gazeteci yetiştiren Gemlik Körfez’e; hiç zigzag yapmayan örnek alınası yayın çizgisinde başarılar dilerim.

 

BİR GÜZEL HABER

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın önerisiyle, “Gemlik Körfez’’ arşivinin dijital platformda izlenebilmesi için çalışma başlatılıyor.

Bu proje gerçekleştiğinde internet üzerinde 48 yıllık Gemlik geçmişine bir "Tık" ile ulaşılabilecek.

Gazeteciliğe büyük değer katan, CHP’ye sol kanatta yer alıp unutulmaz katkılar yapan sevgili dostuma, sevdikleri ile sağlıklı, huzurlu, nice yıllar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.