Hava Durumu

KENTİN DOĞUSUNDA YAŞANANLAR KİMİN UMURUNDA

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2023 16:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 16:52

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Yunus Aydın, bir süredir sosyal medya hesabından ver yansın ediyor.
Gerekçesinde de son derece haklı.
Tabibi ki bu iddiaların öncesi var...
Şöyle ki, Başkan Aydın, 22 yıl önce Gürsu OSB'yi kurarken aldıkları karar gereği Kestel ve Gürsu ovasının verimli topraklarının korunması adına bölgeye yeni yapılmak istenen boyahane fabrikalarına izin dolayısıyla ruhsat verilmeyeceği yönündeydi.
Yunus başkanın bu kararı sadece ovanın korunması değil aynı zamanda Kestel ve Gürsu'da yaşayan her canlının hakkını korumaktı.
Çünkü, boyahane fabrikaların en önemli ihtiyacı suyu temin edebilmek için açtıkları sondaj kuyularının derinliği bugün 350 metrelere ulaşmıştır.
Bu durumun aynı şekilde bir kaç yıl daha devam etmesi durumunda ovada su kalmayacağı anlamına gelmektedir.
Bu şu demek oluyor, adı gibi geçmişte 5-10 metre derinlikten mahsullerini sulamak için suyun çıkarıldığı Gürsu'da yer altı sularımız boyahanelerin vahşi su kullanımı tarımı ve ekolojik dengeleri olumsuz etkilemektedir.
Nitekim, dün itibariyle Kestel 2 Nolu Organize Sanayi Bölgesi'de sondaj kuyularından yeterli su gelmediği için 17 boyahane fabrikasından 12 tanesi çalışmayı durdurmak zorunda kalmıştır.
Sadece yer altı sularımızı değil kimyasal atıklarıyla da havamızı ve de akar sularımızı zehirleyip sağlığımızla oynayanların karşısında olanların bu kentte yaşayan yurttaşlar olarak bizlerde her zaman yanlarında olmalıyız.
Yunus Aydın, görevden uzaklaştırılmasının gerekçesi olarak Uludağ OSB sınırları içerisine bir süredir yapılmak istenen boyahane fabrikasına izin vermedikleri için bu kişilerce Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'na şikayet edildiklerini söylüyor.
Ardından Ticaret ve Sanayi Bakanlığı müfettişlerinin gelip denetlediği Uludağ OSB'de bazı işlerin mevzuata uymadığı görülmüş konunun daha detaylı incelenerek sonuçlanması için Yunus Aydın ve yönetim kurulu iki üyesi Ticaret ve Sanayi Bakanı onayıyla üç ay süreyle görevden el çektirildi.
Başkan Aydın'a sebebini sorduğumuzda yanıtı şöyle oldu:
"Okullara, camilere, hastanelere, öğrencilere, spor kulüplerine, jandarma ve emniyet güçlerinin ihtiyaçlarını yerine getirmek suç sayıldı. Vahşi kapitalist duygulu iki sanayicinin şikayeti siyasi değerlendirmeyle ilgili bakan kararı sonucu üç ay süreyle görevimizden uzaklaştırıldık"
Başkan Yunus Aydın, Uludağ OSB olarak yaptıkları bu yardımların mevzuata ters olabilir ama yapılan işlerin nerelere yapıldığına dikkat çekilmesini istiyor.
Bunlar olurken daha da vahim gelişme yaşanıyor.
Uludağ OSB yönetim kurulu üyeleri, yeni boyahaneler kurulmasına karşı irade oluşturduklarını anlatmak adına geçtiğimiz günlerde Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Ankara'ya gitmişler.
Burada görüştükleri Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, kendilerini dinledikten sonra verdiği yanıt aynen şöyle olmuş:
"Ne olacak, siz de OSB yönetimi olarak ruhsat izni verin fabrika kurulsun bu işte bitsin"
Hep şikayet ederiz ya Bursa adına bazı kararların yeterince bilgi sahibi olmayan bürokratlarca Ankara'dan verilmesine.
İşte, kentimiz adına Ankara'dan nasıl kararlar verildiğinin en somut örneğidir budur.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.