Hava Durumu

KESTEL, BU PROJELERLE BURSA'NIN FARK YARATAN İLÇESİ OLABİLECEK Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2020 17:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2020 17:45

Geçtiğimiz günlerde bu sütunlardan paylaştığım yazımın başlığı şöyleydi:
"Kestel'de beklenti, 15 yılda alınamayan hizmetlerin bu dönem de alınmasıdır"
Yazının içeriğinde üç dönem AK Parti'nin yönettiği Kestel Belediyesi'nde vizyon proje diye yapılanların vatandaştan karşılık bulmadığını örnekler vererek aktarırken de şöyle vurgu yapmıştık.
İki yıl önce göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Önder Tanır'ın kayıp görülen geçmiş üç dönemin eksiklerini bu dönem giderilmesi yönünde beklenti olduğuydu.
Geçmişte kısa da olsa Kestel Belediyesi'nde de mimar olarak çalışan bir önceki dönem de Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve İmar Komisyonu Başkanlığı da yapan Mimar Önder Tanır'la daha yaşanabilir Kestel için planladığı projelerini konuştuk.
Görev süresinin 1.5 yılını yapacağı çalışmalarının uzun vadede hizmet vermesi için plan-proje ve talep ve de beklentilerin değerlendirme süreci olarak geçtiğini söyleyen Başkan Tanır'ın şu hatırlatması önemliydi.
Şu an 68 bin olan Kestel'in 2035 yılı nüfusunun 135 bin olacağı öngörüsü, ilçenin bu yönde çok daha iyi planlaması gerçeğini önümüze koyuyor.
Başkanın, ilçesi için öncelikli hassasiyetlerinin başında hava kirliliği oluşturuyor.
Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmeler netice vermiş.
Önceki gün ilçeye bakanlık tarafından gönderilen Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu Kestel'e gönderilerek ölçüm yapmaya başlamış.
Böylece su, toprak ve hava kirliliğine neden olan bazı fabrikaların tespit edilip engellenmesi sağlanacak.
Bu girişimin önemli bir gelişme olarak önemsenmelidir.
Ama mutlaka ortaya çıkacak ölçüm sonuçlarıyla birlikte uygulanacak önleyici yaptırımların kamuoyuyla paylaşılmalıdır.
İlçenin gelecekte fiziki yapısının planlanması adına yoğun çaba içinde olduklarını da söyleyen Önder Tanır, Yeni Mahalleye Kentsel Yenileme Alanı Projesi şayet hayat bulursa Kestel'in değil Bursa'nın vizyon projelerinden bir tanesi olmaya adaydır.
Projenin heyecanlandıran en önemli ayrıntısı ise 90 metre yüksekliğinde kule yapılacak olmasıdır.
Her çiftin yaşamlarında unutamadıkları anı olan nikahlarını, kulenin üstünde oluşturulacak nikah salonunda gerçekleşecek.
Aynı zamanda seyir kulesi olarak da insanların gelip gezebilecekleri bir mekan olacak proje Kestel'e şüphesiz fark yaratacaktır.
Aynı bölgede görüntüsüyle ilçeye hiç yakışmayan kafe ve lokanta tarzı yerlerinde bu proje kapsamında yıkılıp yerine daha nezih ve konforlu mekanlar yapılacak.
Ayrıca yine aynı mahalleye Türkiye'nin gururu merhum sporcumuz Naim Süleymanoğlu adının verileceği parkında yapımına devam ediliyormuş.
Kestel Belediye Başkanı Tanır'ın anlattığı projelerinden önem arz eden biri de Vani Mehmet Mahallesi Beşevler mevkiinde 9 yıldır mağdur edilen 3 bin dolayında vatandaşın bundan böyle eski evinin yerine dükkan artı 6 kat olarak yenisini yapabilecek plan izninin verilmesidir.
Yazının başlığında sorduğumuz gibi Kestel, bu projelerle Bursa'nın fark yaratan ilçesi olabilir mi?
Evet, bence hava kirliliği sorununa kesin çözüm bulunduğu takdirde Kestel herkesin yaşamak istediği bir kent haline gelecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.