Hava Durumu

“KİM OLUYOR BU HADSİZLER, NEREDE YAŞADIKLARINI SANIYORLAR?”

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2021 17:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 17:24

Hem mavi vatanda, hem Azerbaycan'da, Libya'da önemli kazanımlar elde edilirken, Ukrayna ve Rusya bizi de çok ilgilendiren bir savaşın eşiğine gelmişken, emekli olmadan önce mavi vatanla ilgili konum ortaya koymamış kişilerin donanmanın en güçlü olduğu zamanda bir gece yarısı darbe çağrışımı içeren bildirilerine değişik kesimlerden tepkiler artarak sürmekte.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise bildiriyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Peki, bu emekli Amiraller ne diyor, ne istiyor, kimdir bunlar?

Kanal İstanbul gibi konularda Milli iradeye, TSK’ya ayar çekecek yaklaşımlarda bulunmak bunların işi midir, kimin haddinedir bu?

* * *

Bir muhtıra niteliği taşıyan bu gece yarısı bildirisine bir araya gelerek imza koyan bu emekli Amiraller ile ilgili hükümet kanadından arka arkaya tepkiler geldi gelmekte.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bildiriyi "hadsizlik" olarak nitelendirdi.

Oktay, bildiri ile bu emekli AmirallerinMezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, Millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar” ifadelerini kullandı.

Aynı süreçte TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emekli amirallerin yayımladığı Montrö Bildirisi'ne sosyal medya hesaplarından sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Anti demokratik ve tehditvari, aynı zamanda vesayetçi bildiriyi Milliyetçi Hareket Partisi nefretle lanetlemekte ve reddetmektedir, bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Açıklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır" dedi.

CHP ve İYİ parti’den tepki yok!

Hatta İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, bildiriye imzasını attığını söyledi şaşılacak bir biçimde!

* * *

Peki, bu bildiriyi çok dikkate almak gerekiyor mu?

Zamanı ve dönemi itibari ile bakıldığında yapılan dış politikadaki hamlelerin birilerini ciddi anlamda rahatsız ettiği, bunların bu tür eylemlerini sürdürecekleri gösteriyor.

Bu nedenle bildiriye salt AK Parti, MHP ve BBP’nin değil tüm partilerin karşı çıkması gerekiyor.

Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başkadır. Yıllardır, içeride dışarıda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe-cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emeklilerin, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı yapmalarına göz yumulamaz.

Kimse Milli iradenin meşru temsilcilerine parmak sallayamaz, sallayamamalıdır.

Haklarında soruşturma başlatılan bu emekli Amirallerin önünde, arkasında kim varsa ortaya çıkartılmalıdır.

Rütbeleri sökülüp, emeklilik hakları geri alınmalıdır.

Türkiye bir hukuk devletidir, gereğinin yapılacağına inanmak gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.