Hava Durumu

KIRK YIL GEÇMİŞ NOEL KATLİAMINDAN

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2021 17:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2021 17:15

Aziz okurlarım, yazımızın başlığı gördüğünüz gibi Yunanilerin Kıbrıs’taki katliamının, 1963 senesinde yaptığı ve bizlerin ise 'Kanlı Noel Katliamı' dediğimiz vahşetin adını 18 sene önce, 21-25 2003 Aralık günlerinde, Mücadele ve Şehitler Haftası Lefkoşa Şehitler Abidesi’nde Anma Töreni yapılışı hasebiyle yazmıştım.

 

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş: "Simitisler'in, Kıbrıs Türkü’nü götür meye çalıştığı
istikameti asla kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini" belirterek, bu istikametin, Enosis, dolaylı Enosis veya Adanın Rumlaştırılmasına, Girit gibi elden gitmesine kapıyı açan yol olduğunu vurguladı. "21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası ve 21 Aralık Mücadele Şehitlerini Anma ve Kıbrıslı Türklerin Soykırımı Günü" törenler ve etkinliklerle anılıyor dedikten sonra yazı başlığındaki tespitimize şimdi de bir 18
sene ilave sonrasıyla, ceman, 58 seneyi bulmuş olduk. GKK'dan Piyade Kurmay Binbaşı Cemal Volkan'ın BRTK radyosundan dün sabah saat 08.15'te yaptığı konuşmayla baslayan anma etkinlikleri çerçevesinde ilk tören, Lefkoşa Sehitler Abidesin’de saat 09.30'da yer aldı. Törende protokol sırasına göre çelenklerin anıta konulmasının ardından saygı marşı çalındı, saygı duruşunda bulunuldu ve saygı atışı yapıldı.

 

Istiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilişinden sonra anıt özel defteri imzalandı. Buradaki tören, GKK'dan Piyade Kurmay Binbaşı Cemal Volkan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla tamamlandı. Törene katılanlar daha sonra Tekke Bahçesi Şehitliği’ni ziyaret etti. Törene, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı temsilen Cumhuriyet Meclisi Başkanı Vehbi Zeki Serter, Başbakan Derviş Eroğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Hayati Güven, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Işık Koşaner, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Yalçın Pehlivanoğlu, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Fikri Gönültaş, GKK Komutanı Tuğgeneral Necmettin Baykul, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yaşar Bal, Yüksek Mahkeme Başkanı Taner Erginel, Turizmden de Sorumlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Dışişleri ve Savunma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İrsen Küçük, Ekonomi Bakanı Salih Coşar, Ana Muhalefet Partisi CTP'yi temsilen, Lefkoşa Milletvekili Ali Seylani, Lefkoşa Belediye Başkanı Kutlay Erk, bazı milletvekilleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, bürokratlar, okul, dernek kurum ve kuruluş temsilcileri ile okulları temsilen öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Törende anıt özel defterini, sırasıyla Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı temsilen, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Vehbi Zeki Serter, TC Lefkoşa Büyükelçisi Hayati Güven ve KTBK Komutanı Korgeneral Işık Koşaner imzaladı.


Zaman, kendisini büyük Türk milletinin 1974 senesinde olmaz denildiğinde olurlaştırılan yüksek şuuru, maddi ve manevi ahvali bir potada mükemmelleştirilerek Silahlı kuvvetlerimiz sabır ve sebat içinde zaferimizi sağladılar. Kıbrıs meselemiz elbetteki tarih içinde görülecek faaliyetler ve insanlığa hizmette hazır ve nazır
olacaklardır. İnsanlar fanidir, Gelir geçerler amma yaptıkları insaniyetperverlik iftiharları olacaktır. Yukarıdaki yazıda adı geçen zevatın kimisi vefatla buluşmuş olup, rahmetler dileriz. Yaşayanlarına da Cenab-ı Allah’tan hayırlı uzun ömürler dilerim.

Fiemanillah.

Kaynak : 'Milli Görüş Zaviyesinden 1974 Kıbrıs Barış Harekatı' sh. 392/393

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.