Hava Durumu

KÖKLER VE KANATLAR

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2020 17:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2020 17:04

Yanlışlar coğrafyasında büyüyen bir çocuk; gelecekte çok daha büyük hatalara sebep olabilir. Çevresinde doğruyu görmemiş, erdemli bir iş tecrübelememiş kişi; bunları ütopik olgularmışcasına düşleyebilir.
İnsan; kendi adımlarından sorumludur ve geçeceği yollarda daha önce atılmış adımlardan. Sahip olduğumuz kökler; daha yolunu bilmediğimiz tenha bir sokaktan geçerken bile olumlu veya olumsuz etkide bulunabilir. Belki bir nasihat, belki bir uyarı; belki de bir deneyimsel aktarım ile...
Kanatlar bizleri geleceğe taşıyacak yegane parçalar. Ucu bucağı belli olmayan bir yolculuğun kaptan pilotları adeta. Güvenli bir yolculuk olması için umut ettiğimiz, varacağımız konuma yaklaştıkça heyecan katsayısını maksimum seviyeye çıkaran sevgili kanatlar..
Mantık bu kadar basitken; milyonlarca insan neden yanlış yolu seçiyor? Köklerin gelişimimize, hareketlerimize, yaşayış biçimimize etkisinin olduğu aşikar iken, bunu görmezden gelmenin ne tür bir faydası olabilir?
Ve aynı şekilde kanatların varlığını bilmemize rağmen; bunları kullanmayıp, lanetli bir objeymiş gibi kuma gömmenin ne alemi var? 
Çocuklarımıza bırakabileceğimiz iki miras var demişti zamanında Goethe ve bu miraslar ise; kökler ve kanatlardı.
Unutulan detay ise; insanların köklere sadık kalmayıp, gereken önemi vermeden, kanatları düzgün kullanmayı öğrenememesiydi.
Parayla pulla ölçülmemesi gereken miras; günümüz dünyasında balyalarca paradan ibaret gözükmekte. Halbuki, kültürel birikim yoluyla aktarılan bir miras; banknot parçasından oldukça değerli bir pozisyondadır. Maddi yönden miras arayışında olan ve hayatlarının merkezinde paradan başka bir şey olmayan insanlar için bu kültürel birikim boş lakırdıdan ibaret.
Hakikat peşinde koşan kişi; kendini arayan kişidir;
Kendini arayan, çabalayan ve emek sarfeden kişi; kendini gerçekleştirmek isteyen kişidir;
Kendini gerçekleştirmek isteyen kişi; köklerine odaklanmalı ve de benimsemelidir;


Köklerini benimseyen kişi; kanatlarını kullanmayı daha kolay öğrenecektir;
Kanatlarını kullanabilen kişi; kişisel menkıbesinin peşine düşecektir;
Kişisel menkıbesini bulan; kendisini gerçekleştirecek;
Ve köklerini unutmayan kişi gökyüzünde ilelebet kanat çırpacaktır...

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.