Hava Durumu

KRUVAZİYER GEMİLERİNİN BURSA'YA DEMİR ATMASI İÇİN GÖRÜŞÜLÜYOR

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2021 17:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2021 17:16

Önce şunu belirtmeliyiz ki, Bursa'nın turizm özelliğinin öne çıkarılması yönünde geçmişte hiç bugünkü kadar istekli olunmadı.

Elbette çalışmalar yapıldı...
Ne yazık ki, girişimler yetersiz kalınınca yabancı turistinde kente ilgisi çekilememişti.
Şimdi ise bu yönde önemli çalışmalar yapılıyor.
Hepsinden önemlisi, kentin turizm yüzünü öne çıkaracak adımların atılmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ilgili olması önemli.
Başkan Aktaş'ın göreve geldiğinde, “Bundan böyle Bursa'nın geleceği turizmdedir” sözlerine gülerek geçmişteki gibi bir şeyin değişmeyeceğini düşünmüştük.
Ama yanılmışız...
Aktaş, önce Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği'nin başkanı olarak işin başına geçti.
Daha önce kentin tanıtımında yeterli olamayan Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği yönetimini profesyonel isimleri bünyesine katarak çalışmalara başlandı. Sektörel anlamda dünyanın neresinde olursa olsun düzenlenen turizm fuarlarına katılımlar sağlanarak Bursa'nın tanıtımı yapılmaya çalışılıyor.
Potansiyel ülkelere gidilip seyahat acenteleriyle Türk Büyükelçiliği nezdinde toplantılar gerçekleştiriliyor.
Aynı şekilde yabancı seyahat acente işletmecileri, tur operatörleri, ünlü youtuberler Bursa'ya davet edilip kentin turizm bölgeleri gezdiriliyor.
Sadece yabancı değil yerli turistinde gelmesini cazip hale getirilecek İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana gibi potansiyel şehirlerde Bursa'nın tanıtımları yapılıyor.
Yine Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği'nce hazırlanan 32 dakikalık Bursa belgeselinin Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçaklarının iç ekranlarında bir yıl süresince gösterilmesi anlaşması yapıldı.
Kentimizdeki otel işletmecileri ile seyahat acente sahipleri Kuveyt, Umman, Bahreyn, Dubai, Katar ve Güney Kore'ye götürülerek buradaki sektör temsilcileriyle bir araya getirilip karşılıklı görüşmeleri sağlandı. Dünyanın pek çok ülkesinden sosyal medya fenomenleri Bursa'ya getirilerek paylaşımlar yapılması sağlandı.
Ayrıca Sağlık Turizmi'nde kentimizdeki çeşitli sağlık kuruluşlarının yurt dışından gelenlerce tercih edilme yönünde önemli gelişmelerin kaydedilmesi sevindiricidir.
Bu tür çalışmalardan kısa ve orta vadede netice beklenilemez.
Zaman içinde bu çabaların hepsi sonuç vereceğine inanıyoruz.
Çünkü uzun vadede sonuç alınacak çalışmalar bunlar.
Dünya genelinde o kadar çok rakibiniz arasından turistin Bursa'yı tercih sebebi olması gerekiyor.
İşte bu yüzden uzun soluklu ve de sabır gerektiren çalışmaların en önemlisi kentimizin çok iyi tanıtımının yapılmasıdır.
Bursa'nın tarihi, kültürel ve turizm özelliklerini ön plana çıkarmak için çalışmalarını sürdüren Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği şimdi de yeni rotalar için önemli bir girişimde bulunuyor.
Dünya kruvaziyer liman işletmecilerinin ve tur operatörlerinin yoğunlukta olduğu ABD'ye giderek Bursa'nın da Doğu Akdeniz kruvaziyer rotasına alınması için girişimlerde bulunacak.
Özellikle Gümrük olmasından dolayı Gemlik'in bu iş için çok uygun olduğunu belirten Başkan Aktaş, görüşme yapacakları kruvaziyer liman işletmecilerine gemilerinin rotasına Bursa'yı da almalarını isteyecekler.
Gemiyle gelecek turistlerin kentimizdeki gezi turları içinde öne çıkarılan yerlerin başında İznik geliyor.
İnanç turizmi anlamında Hıristiyan âlemi için önemli bir konuma sahip İznik, bu iş için çekim gücü oluşturacak.
Aşılama konusunda kaydedilen başarı sayesinde turizmle ilgili toplantı, fuar ve organizasyonları tekrar gündeme aldıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önce de katıldıkları Moskova Uluslararası Turizm Fuarı sonrasında Rus tur operatörlerinin Bursa'ya gelmeye başladıklarını belirtiyor.
Pek çok işte olduğu gibi tanıtım ve de pazarlama konusunda başarılı olduğumuz takdirde kentimizin aynı zamanda bir turizm şehri olduğunu dünyaya ispatlayabiliriz.
Bursa'mız adına özlenen, arzulanan güzel gelişmeler bunlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.