Hava Durumu

KÜÇÜK KÖPEKLİ KADIN… CEYHUN İRGİL’İN İMZA GÜNÜ

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2021 14:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2021 14:11

Anton Çehov’un; bankacı Dimitri Dimitriç Gurov ile evli bir kadın olan Anna Sergeyevna VonDiderits'in aşkını anlatan, "Küçük Köpekli Kadın" adlı hikâyesi dünya edebiyatının şaheserlerindendir.

"Sonra birbirlerine danışarak epey bir süre konuştular, gerekli gizlilikten nasıl kaçınacakları, aldatma, farklı şehirlerde yaşama ve birbirlerini uzun süre görememeleri üzerine konuştular. Bu dayanılmaz esaretten nasıl kurtulacaklardı? (...) Şurası açık seçikti, ikisi için de önlerinde uzun, uzun bir yol vardı ve bunun en karmaşık, en zor kısmı daha yeni başlıyordu."

Hikâye bu belirsizlikle biter. Çehov gerisini bizim hayal gücümüze bırakır. Ben mutlu bir son hayal ettim; aşıklara kıyamadım.

Kitabı kapattım, saate baktım; 13.30. Ceyhun İrgil’in imza günü 14.00’de başladığına göre hazırlansam iyi olacak.

Apaydınlık, sıcak bir kasım öğleden sonrası, Ezgi Kitabevi’ne gitmek için Üç Fidan Anıtı’nın bulunduğu Gençlik Parkı’nı geçerken doktor yazarlar geldi hatırıma:

Anton Çehov, İrvin Yalom, Sherlock Holmes karakterinin yaratıcısı Arthur Conan Doyle, Friedrich Schiller, Mihail Bulgakov, W. Somerset Maugham, A. J. Cronin, Francois Rabelais.

Bizden Ceyhun Atıf Kansu, Kaan Arslanoğlu, Taylan Kara ve Ceyhun İrgil.

İMZA GÜNÜ

CHP eski Milletvekili Doktor Ceyhun İrgil’in çalışkanlığına, üretkenliğine, azmine imreniyorum:

“Kırk Yaş Kızıma Mektuplar’’, “Gökkuşağı’’, “Fetret’’, “Bursa’dan Kore’ye 80 Yıllık Öykü’’, “Bursa Sağlık Tarihi’’ ve şimdi de “Babalar Ve Çocuklar”.

Kocaman bir alkış.

İrgil’in Ezgi Kitabevi’ndeki imza gününe ilgi çok büyüktü. İrgil’in masasının önünde uzun bir kuyruk oluştu, sevgili Ceyhun peş peşe kitaplarımı imzaladı, bol bol fotoğraf çektirdi ve imza günü için ayrılan bütün kitaplar bitti.

Doktor, yazar, siyasetçi ve yurtsever bir aydın olarak Ceyhun İrgil’in emeklerinin, mücadelesinin aldığı bu yoğun bu içten destek ona moral oldu, heves verdi.

Bu tür etkinlikler salgınla yalnızlaşan, izole olan insanlar için de dostlarla hasret giderme sosyalleşme imkânı.

Ben de dostlarımla sohbet ettim mutlu oldum.

UĞUR DÜNDAR

Ceyhun İrgil’in imza gününe onunla dayanışmak için iki değerli gazeteci de katıldılar:

Medyamızın en sevilen en saygı gören isimlerinden Uğur Dündar ve genç kuşaktan; “Parsel Parsel” ve “Sarmal” kitaplarının yazarı Murat Ağırel.

*************************

Ceyhun İrgil’i siyasete mola vermiş olarak kabul ediyorum.

İrgil’in, kimilerinin kendini ana karnına vekil olarak düşmüş gördüğü şu kibir ortamında milletvekilliğini bırakması erdemlilik.

Ancak; İrgil devam etmeli derim. Çünkü; nitelikli siyaset, İrgil gibi nitelikli isimlerle yapılır.

*******************************

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in  de katıldığı imza gününde nedense CHP Milletvekilleri, CHP il başkanı yoklardı.

EZGİ

Ve bir hakkı teslim edeyim:

Ülkemizin en iyi kitabevlerinden Ezgi Kitabevi’ni oluşturan değerli dostlarım Edibe Usta, Orhan Usta ve Ömer Usta’ya minnettarım.

Bu üç idealist, bu üç öncü insan; yıllar boyunca şehrimizin kültür ve sanat hayatına büyük değer kattılar. Ne mutlu onlara.

Günü, Ülkü Pastanesi’nde; sevgili dostum Vedat Sezer’le çay eşliğinde koyu bir sohbetle tamamladık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.