Hava Durumu

KUPA SÜRPRİZLERLE BAŞLADI

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2022 16:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 16:35

Büyük bir kesim tarafından dünyanın en iyi futbolcusu olarak lanse edilen Messi’nin Arjantin’i, aldığı Suudi Arabistan yenilgisiyle futbolseverleri şaşırttı. İlk yarı baskın taraf olan Arjantin ofsayt taktiğine yenik düştü. İkinci yarı ise Suudi Arabistan’ın baskın oyunu açık bir şekilde görüldü. Belirli bir oyun sistemine ait olduğunu düşündüğüm Messi bu oyun sisteminin dışındaki takımlarda olağanüstü yeteneklerini gösteremiyor. Tabii ki bu Messi’nin gelmiş geçmiş en iyi birkaç futbolcudan biri olduğunu gerçeğini değiştirmiyor. Kariyerinin son Dünya Kupası’na çıkan Messi için ilk maçta işler yolunda gitmese de diğer maçlardan galibiyet alıp gruptan çıkabileceğini düşünüyorum.

İşleri daha zor olan takımlardan biri de Almanya. İspanya gibi dişli bir rakibin olduğu grupta Almanya, Japonya’dan beklenmedik bir yenilgi aldı. Hansi Flick’in Almanya’sı için işler Arjantin’e göre biraz daha zor olacak gibi gözüküyor. Görece zayıf bir rakibe karşı da olsa İspanya’nın hazır bir görüntü çizmesi Almanya’yı tedirgin etmiştir diye düşünüyorum. Yine de Almanya kadro kalitesi ile zoru başarabilir.  Umarım Jamal Musiala’yı turnuvada biraz daha izleme şansımız olur.

 

Turnuvanın benim gözümdeki en büyük favorisi olan Fransa ise sakatlıklarla boğuşuyor. N'Golo Kante ve Paul Pogba’nın Katar'a bile gelemediği Fransa’da önce Ballon d'Or kazanan Karim Benzema sakatlığı nedeniyle turnuva kadrosundan çıkarıldı. Kaleci alternatiflerinden Mike Maignan ve önemli stoper Presnel Kimpembe'den de yoksun olacaklar. Bütün bunların üstüne Leipzig’de müthiş bir sezon geçiren Nkunku ve takımın en önemli parçalarından Lucas Hernandez de sakatlanarak milli takım kampından ayrıldı. Bu kadar önemli eksiğine rağmen Fransa kadrosu hala yıldızlarla dolu ve turnuvanın favorilerinden biri ve ilk maçında geriye düşse de rahat kazanmayı bildi. Eğer ki sakatlıklar Fransa’nın ayağına dolanırsa turnuvanın diğer favorilerinin Portekiz ve İngiltere olacağını düşünüyorum.

 

Sürpriz skorların turnuvanın keyifini arttırdığını düşünen biri olarak söylüyorum ki bu tip sonuçlar umarım artar. Böylece kışın ortasında birçok saçmalığın arasında izlediğimiz bu turnuvadan biraz olsun tat alırız.

 

Keyifli turnuvalar. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.