Hava Durumu

MİLLETVEKİLİ REFİK ÖZEN'DEN YURT SORUNUNA CEVAP

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2021 17:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 17:09

Üniversite eğitimleri için gidecekleri illerde yurt sorunuyla karşılaşan gençlerin barınma problemi iktidarından muhalefetine ülkeyi yönetenlerin siyasi polemik konusu haline gelmiş durumda.

Bizim siyaset anlayışımız ne yazık ki böyle.

Ortada bir sorun olunca herkes bundan nemalanmak istiyor.

Bir önceki yazımızda kentimizde de özellikle 10 bin öğrenci kapasiteli Bursa Teknik Üniversitesi'nin (BTÜ) öğrenci yurdu olmadığından yaşanan sıkıntıları aktarmıştık.

Uludağ Üniversitesi'nden () sonra kentimizdeki ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi'nin niçin öğrenci yurdu olmayışını sorgulamıştık.

Bu eksikliği, "Bursa'nın yurt sorunu yok mu?" başlıklı yazımızda kentimizi TBMM'de temsil eden milletvekillerine sormuştuk.

Cevap AK Parti Milletvekili Refik Özen'den geldi.

Sayın Özen, kentimizde mevcut yurt ve de yatak sayısını AK Parti iktidarında iki katına çıkardıklarını bakın şöyle anlatıyor:

"Ersel bey bir gün yeni yapılan yurtlarımızı gezmenizi tavsiye ederim. Bursa ilimizde 7.000 olan yatak kapasitesini bu yıl yapımı tamamlanan yeni nesil yurtların hizmete girmesi ile birlikte 9.600'e yükselterek üniversiteli gençlerimize barınma imkânı sağlıyoruz. Yine ocak ayında açılması planlanan 2.600 yatak kapasiteli öğrenci yurdumuzla birlikte mevcut kapasiteyi 12.200'e çıkarıyoruz. Ayrıca Uludağ Üniversitesi iş birliğinde bir yıl içerisinde yapımı tamamlanması planlanan 2.000 yatak kapasiteli öğrenci yurdumuz ile Yıldırım ilçemizde Bursa Teknik Üniversitesi ile planlanan ve iki yıl içerisinde de yapımı tamamlanması öngörülen toplam 1.500 yatak kapasiteli 2 ayrı yeni yurdumuzun tamamlanmasıyla birlikte ilimizde toplam yatak kapasitesi 15.700'e çıkacaktır. Yani Bursa'da yatak sayımızı iki kata çıkardık ve yapmaya devam ediyoruz."

Peki o halde biz de Sayın Özen'e şunu soruyoruz.

Bursa Teknik Üniversitesi'nde eğitim görecek gençlerin barınma sorunu yok ise Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir bir süredir yurda dönüştürülebilecek bina arayışları niçin?

On yıl önce kurulmuş Bursa Teknik Üniversitesi yer tahsisi yaptığı halde bugüne kadar neden yurt yapılması akıllara gelmemiştir?

Her fırsatta şehrin batısı ile doğusunun sosyo-ekonomik durumuna denge olabilecek yatırımların bu minvalde olması gerekliliği vurgulanırken niçin devlet yurtlarının tamamı Nilüfer ve Görükle’de yapılıyor?

Bursa Teknik Üniversitesi'nin ana kampüsünün Kestel'e yapılması için harcanan onca masrafa rağmen niçin vazgeçildi?

Bence sorularımın hepsinin ortak bir cevabı var.

Planlama hatası yapılmasıdır.

Sayın Vekilim, şahsım olarak bu satırlardan kimsenin açığını gediğini, eksiğini fazlasını ortaya çıkarmak haddimize değil.

Dolayısıyla derdimiz yaşadığımız şehrin, çevrenin sorunlarının maksimum düzeyde olması, arzu edilen yatırımların biran önce yapılıp öğrencisiyle, genciyle, yaşlısıyla mutlu olabilmektir.

Şayet aktardıklarımız taraf olduğumuzu gösteriyorsa o halde söyleyelim.

Her daim bu kenttin menfaatlerinden yana tarafız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.