Hava Durumu

MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİ…

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2020 17:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 17:29

Milli Görüş Hareketi, Türk siyasi yaşamı içinde son 50 yıllına sosyal, siyasal, düşünsel ve dış politika açısından farklılıklar getirmiş bir siyasi hareket.

1970 yıllında partileşme sürecine girmiş ve siyasi yaşamı boyunca beş siyasi partisilaikliğe aykırı” nedenlerle kapatılmış olan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, Milli Görüş hareketi bu gün, AK Parti, babasının kurduğu Saadet Partisi içinde siyaset yapma hakkı tanımayan oğul Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisi ve Millet İttifakı içinde yer alan Temel Karamollaoğlu’nun Saadet Partisi içinde çizgi olarak sürdürüldüğü savlanıyor. 

* * *

Birinci en önemli temel ilkesi önce Ahlak ve Maneviyat söylemi ile diğerlerine eklemlenen yeni bir eğitim modeli, ekonomik açıdan ortaya konmuş Adil Ekonomik düzen ve Ağır Sanayi söylemi ile kendine özgü bir ekonomik model ortaya koyması.

Söylem ve uygulamada Avrupa Ekonomik Ortak Pazarı günümüzdeki adıyla Avrupa Birliği karşıtı olması ve onun karşısına İslam Birliği söylemi koyması ile dış politikada D-8’in aktif hale getirilmesi en belirleyici ilkeleri.

Hukuk açısından da Adil Hukuk Sistemi oluşturarak çok hukuklu sistem üzerinden Adalet, Hürriyet ve İnsan haklarına dayalı adil düzen söylemi…

* * *

Türk siyasetine yeni bir anlayış getiren, siyasi yaşamı boyunca Türkiye öncülüğünde adil bir dünyanın kurulacağına inanarak çalışan Milli Görüş hareketinin kurucu lideri merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan, "Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir dünya" idealleriyle dünya gündemi ile Türk siyasal yaşamına, sağ ve sol çizginin dışında "Milli Görüş" kavramını taşıyarak İslam dünyasında siyasi bir uyanışa vesile oldu.

Hak ve adalete inanan tüm Müslümanların birleşmesi gerektiği bir görüşü savunan Erbakan’ın bu gün, bu çizgisi hangi siyasi parti tarafından gerçek anlamda izlenmekte peki?

Türk Milletinin Milli egemenliği üzerinde tüm vesayet odaklarını dağıtan, gerileten, Milli ve Yerli sanayiyi geliştiren, BM’nin yapısı için, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen, başörtüsü sorununu çözen, ekonomiyi büyüten Başkan Erdoğan’ın AK Partisi mi, ülkede yapılan bütün yatırmaları gereksiz ve israf sayarak PKK’nın siyasal uzantıları ile birlikte ‘Millet İttifakı’ oluşumuna destek veren Temel Karamollaoğlu’nun Saadet Partisi mi yoksa babasının mirasını ve çizgisini sürdürdüğünü belirten oğul Dr. Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi mi?

Burada bu soruya yanıt ararken, Milli görüşün; ahlak ve maneviyatı ön planda tutan, maddi ve manevi kalkınmaya önem veren, Kur´an ve sünnet ışığında yol alan, nas olmayan konularda istişareye başvuran, emaneti ehline veren, İslam kardeşliğinden vazgeçmeyen, yerli ve Milli düşüncelere değer veren siyaset anlayış ve uygulamalarını ele almak gerekir kuşkusuz.

* * *

Evet, Milli Duruş dediğimiz Milli görüş denen bu ağaç, bu günlere kadar kurumadan geldi.

Kurutmak isteyenler oldu ama başaramadılar.

Başkan Erdoğan, AK Partiyi kurup iktidara taşıdığı günlerde "Milli görüş gömleğini çıkardım” dese de, parti yönetiminde ve politikasında hep o özü muhafaza edegeldiği açıktır.

Bugünlerde Başkan Erdoğan’ın Milli görüşü "yerli ve milli duruş” olarak tanımlamayı tercih ettiğini görmek gerekir.

Fatih Erbakan’ın ‘Yeniden Refah Partisi’nin de neler yapacağını sağ olursak göreceğiz kuşkusuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.