Hava Durumu

MÜCADELENİN ZAFERİNİ YAŞADILAR

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2021 16:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 16:22

Seri mağlubiyetlerden sonra her maç bir arayış içinde olan Bursaspor, bu zorlu Akhisar spor maçında zoru başararak 3 puanı kazanan taraf oldu.

Çünkü rakibi rahat değildi. Kümede kalma mücadelesi yapan takımların ne yapacağı belli olmaz.

Şu an için Bursaspor küme düşme potasında değil ama eğer bu maçı kazanmamış olsaydı kendini bu potanın içinde bulabilirdi. Hiç arzu etmediğimiz bu durumun yaşanmaması için Bursaspor’un çok dikkatli olması gerekiyordu.

Genç bir kadroya sahip olan Bursaspor enerjik olması gerekirken ne yazık ki ilk dakikalarda art arda gelen goller, Bursaspor’un bütün planlarını alt üst etti. Golleri kalesinde gördükten sonra maalesef o mücadele gücünü bir türlü sahaya yansıtamadı.   

Akhisarspor’un ise Bursaspor'a oranla çok daha tecrübeli ve güçlü bir kadroya sahip olduğunu görüyoruz. İlk dakikalarda bulduğu iki golden sonra kazanılan penaltıyı da gole çevirmiş olsaydı Bursaspor’un işi daha da zor olacaktı. 2. yarı yaptığı dört oyuncu değişikliği ile Bursaspor’un hücum yönündeki atakları gözle görülür değişimler gözlendi ve sağlı sollu ataklardan sonra usta oyuncu Özer Hurmacı’nın nefis vuruşu geldi ve Bursaspor beraberliği sağladı. (2-2)

Artık her geçen dakika Bursaspor’un lehineydi. Çünkü bu dakikadan sonra Akhisarspor’un savunma gücü de kalmamıştı.

İlk yarının durgun ve suskun futbolcusu Burak Kapacak sahneye çıktı. Orta alandan atılan topu kalecinin de üzerinden aşırarak Bursaspor’u 3-2 ye taşıyan golü Akhisar filelerine gönderdi. (3-2)

Buraya kadar futboldan bahsederken unutulmasın ki maçın hakemi verdiği kararlar doğru olmasına rağmen tek taraflı kararlar vermesi Bursasporlu oyuncuları ve Mustafa Er’i çileden çıkardı. Mustafa Er’in de ne olursa olsun takımını yalnız bırakmaya hakkı yoktur.

Evet, hakem objektif davranmamıştır. Bursaspor lehine vermesi gereken faulleri verememiştir. İşte bu hareketler sonrası Bursasporlu oyuncular sözbirliği etmişçesine ağırlığını ortaya koydular ve hakemi de yenmek boynumuzun borcu olsun dercesine mücadele etmeninde karşılığını da almış oldular.

Dileriz ve umarız ki Bursaspor, bundan sonraki maçlardan da aynı gücü ve oyun anlayışını sahaya yansıtırda, hem takımını hem de taraftarlarını mutlu sona ulaştırırlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.