Hava Durumu

MURAT KAÇAR: BİR HAYATA BAĞLILIK ŞAMPİYONU

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2021 17:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2021 17:17

SSK Hastanesi eski Baş Hekimi Murat Kaçar ülkemizin en deneyimli, en yetkin Çocuk Hastalıkları Uzmanlarındandır

Meslek aşkı, engin bilgisi, meslek ahlakıyla ömrü çocuklara şifa dağıtmakla geçen Murat Ağabey, su salgın günlerinin ağır koşullarında da buna azimle devam ediyor.

***********************************

68 kuşağı ruhunu taşıyan Murat Kaçar; ömrü boyunca, laik cumhuriyetten, Atatürk devrimlerinden; demokrasi, emek, hukuk devleti mücadelesinden yana olmuş çok değerli bir yurtsever aydınımızdır.

********************************

Ben sevgili Murat Abicim gibi; hayata bu kadar bağlı; var olmaktan var etmekten bu kadar haz alan; neşe ve umut dolu kişiliğiyle, çevresine daima moral aşılayan, enerji yükleyen çok az insan gördüm.

Murat Abi öyle güzel güler ki; şen kahkahası gönlünüze ferahlık saçar. Müthiş bir fıkra, anekdot dağarcığı vardır ve fıkraları bir aktör ustalığıyla o denli etkili anlatır ki sizi gülmekten kırar geçirir. Bir defasında, arabasıyla Ankara’ya gitmiştik;  Murat Abinin fıkralarıyla zaman su gibi akmış, Ankara’ya çarçabuk varmıştık.

HATIRLADIKÇA

Hatıralar geliyor aklıma…

Kükürtlü’deki evlerinde sevgili eşi,zarafet timsali, Perinaz Abla ile bana; menüsüyle, sıcak sohbetiyle, misafirperverliğiyle mükemmel bir kahvaltı sunuşları.

Daha sonra Yılmaz Akkılıç’ın da katılımıyla bu kahvaltının tekrarlanışı.

Bir parantez açayım;Murat Abi ve Perinaz Abla uzun yıllara dayanan aşk vesaygı dolu evlilikleriyle örnek bir cumhuriyet ailesidirler.

Murat Kaçar ile CHP İl Başkanlığı için yarışmıştık. O yarıştaki centilmenliğini unutamam. Kongreyi Sadık Çakar kazanmışsa da,Murat Kaçar’la sıkı dost, abi kardeş olmuştuk.

Milletvekilliği ön seçimimde adaylığını desteklemiştim. Birlikte gezmiştik ilçeleri, mahalleleri. Kaçar ilk sıraya gelmiş, Genel Merkez onun üstüne kontenjan kullanınca Murat Abi ilkesel olarak çekilmişti.

Ve Yılmaz Akkılıç’ın başkanlığında oluşan CHP Bursa İl Yönetiminde yer alışımız.

BALKAN ŞAMPİYONASI

Murat Kaçar; Türkiye, Dünya, Avrupa, Balkan şampiyonu harika bir masteratlet olarak tam bir madalya canavarıdır.Bursa’mızı ve ülkemizi dünyaya tanıtmıştır.

Hani, ‘’heykeli dikilecek adam’’ deriz ya; öyledir.

Ona arada takılırım; ‘’abi, bu madalyalar, kupalar, plaketler çoğaldı; bir evde onlar için al orada sergile’’ diye.

***********************************

Buyurunuz; bir başarı daha…

Murat Kaçar, 17-19 Eylül tarihleri arasında Arnavutluk'un Korçe kentinde düzenlenen 30. Balkan Masterler Şampiyonası’nda, Nilüfer Belediyespor adına yarışıp 1 altın 1 gümüş madalya ileBursa’ya döndü.

100 metrede Yunanlı Omiridis'in 15.84’lük derecesinin hemen arkasında 16.71 derece ile gümüş madalya kazanan Murat Kaçar;  4X100 metre bayrak yarışına Muhammin, Necdet Şahin, Ahmet Tulgar ile birlikte katıldı. 1.06.00 derece elde eden Murat Kaçar ve ekibi altın madalya aldılar.

Murat Abi okurumdur, beni daima teşvik eder. Ben de Murat Abi’nin spor konulu köşe yazılarını kaçırmam.Onunla spor konuşmakhem keyif verir hem de ufkumu açar. O bir spor bilgesidir.

Peki;siyaset ve atletizm dünyamız Murat Kaçar’dan yeterince yararlanabildi mi? Kocaman bir hayır!..

****************

Murat Abi; hayat bir maraton; bir engelli koşu.

Ne mutla bana ki bu maratonda adımlarım sizinkilerle yan yana gelebildi; çok büyük onur, çok büyük mutluluk.

Saygı ve minnettarlıkla abi.

Şampiyonumuzsunuz; gururumuzsunuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.