Hava Durumu

MÜZİK RUHUN GIDASIDIR

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2020 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 09:33

Bana sorarsanız müzik denilince aklıma hayat geliyor. Çünkü müzik olmadan ben bir hayat düşünemiyorum. Ders çalışırken, kitap okurken, seyahat ederken müzik bana göre en önemli kaynaktır. Hatta ‘müzik ruhun gıdasıdır’ diye bir söz vardır. Bence en güzel sözlerden biridir.

Müzik dinlemek insanın bütün sıkıntılarını atmasına, ruhunun dinlenmesine, hatta kendinizi yalnız hissettiğiniz zaman bile en iyi arkadaşınız bile olabilir…

***

Bundan 4 sene önceydi. Enstrüman çalmaya çok ilgim vardı. Bunlarla ilgili videolar açıp nasıl yapıyorlar diye hayretle izlerdim. Acaba ben de yapabilir miyim diye düşünerekten bir müzik kursuna kayıt olmuştum. Zaman geçtikçe aldığım kurslar sayesinde müzik alanında başarılı olmaya bir adım daha yaklaşmıştım. Konserler, etkinlikler derken kendimi bu alanda daha da geliştirmiştim.  O günden sonra müziğin benim hayatımda yeri çok ayrıdır. Sıkıldığım zamanlarda, kendimi yalnız hissettiğim zamanlarda müziğimi açar dinlerim. Enstrümanımı çalarım çünkü beni dinlendiren sadece müziktir.

Bazen çevremde görüyorum da müziği sevmiyorum diyen insanlar var, düşünüyorum da bunları niçin söylüyorlar hala anlamış değilim. Bence müzik hayatımızda olması gereken en önemli kaynaktır. 

***

Şimdi sizlere müzik alanında başarılı olan bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum..

Adı  Aslıhan çok sevdiğim bir arkadaşımdır.  Kendisi ile 4 seneden beri arkadaşız neredeyse okul programlarında, müzik korolarında aynı sahneye çıkardık. Ben sazımla onun söylediği şarkılara, türkülere eşlik ederdim. Sesi de çok güzel Allah nazarlardan saklasın. Bana göre müzik onun için anlatılamaz bir şeydir. Onun için müzik her şey hatta bana derdi ki, “Müzik benim için bir yaşam kaynağı, müzik olmadan bir hayat düşünemiyorum” diye. Yine bir gün beraber oturuyoruz. Bana konservatuara gireceğim dedi. Ben de çok güzel bir seçim yapmışsın dedim. Aradan birkaç gün geçti ve geldi bana konservatuarı kazandım dedi. Gerçekten onun adına çok mutlu olmuştum. Bu başarısından dolayı çok takdir ediyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum…

Günün Sözü: “Musiki hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir.” ATATÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.