Hava Durumu

OLCAY GÖÇÜM’LE RÖPORTAJ

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2020 15:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2020 15:57

Sayın Olcay Göçüm kimdir?

1970 Elazığ (Maden) doğumluyum. Evli ve üç çocuk babasıyım. 1995 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 2008-2010 ve 2012-214 yıllarında Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. 2014 yılında Bursa Barosu Başkanlığına aday oldum.

Bursa Barosu staj okulunda eğitmen olarak görevde bulundum. 

Bursa Barosunda kayıtlı olarak yaklaşık olarak 23 yıllık serbest avukatlık yapıyorum.

Bursa Elazığ Kültür Dayanışma Derneği’ nin kurucusuyum. Aynı zamanda yaklaşık 6 yıl süre boyunca yönetim kurulu üyeliğini yaptım. 

 Avukat olmak çocukluk hayaliniz mi?

Aile olarak milliyetçi ve muhafazakâr bir ekolden gelmekteyiz. Bu nedenle 1980 yılların ortamından etkilenmemek mümkün değildir. O dönemde milliyetçi ve muhafazakâr olan abim dâhil olmak üzere çevremizdeki birçok kişinin darbe sonucu haksız olarak cezaevine alınması ve yargılanması bende de hukukçu ve özelikle de avukat olma arzusunun oluşmasına neden olmuştur.

 

Adalet kavramı nedir?

Adalet; bireylerin vicdanıdır. Bana göre hukuksal anlamda adalet; yasalar çerçevesinde haksızlığa uğrayan kişinin yasalar çerçevesinde hakkına kavuşmasının sağlanmasıdır.

   

Kira hukuku nedir?

Türk Borçlar Kanunu’nun 299. Maddesine göre kira; belli, bir bedel karşılığında kiracının kiralananı kullanmasıdır.

   

Pandemi dönemi kirasını ödemeyen kiracı haklı mı?

Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle başlayan pandemi süresi nedeniyle bir çok işyerinin ticari potansiyelinin düştüğü bilinen bir gerçektir. Türk Borçlar Kanunu’nun 138. Maddesi çerçevesinde pandemi süresi ile birlikte iş hacmi önemli ölçüde düşen işyerlerinin kiralayana karşı ‘Kira Uyarlama Davası’ açarak pandemi süresi ile sınırlı olmak üzere kira parasının indirilmesini talep edebilir. Bu konuya ilişin olarak ilk defa Bursa Bölge Mahkemesi 4. HD’ nin yeni tarihli emsal kararı bulunmaktadır.

    

 Kitap yazmaya sizi iten sebep nedir?

Avukatlık mesleğim boyunca ağırlıklı olarak kira hukuku alanında yapmış olduğum çalışma sonucunda 2019 yılında Adalet Yayınevinde çıkan ‘Kira Hukuku’ adlı eserim bulunmaktadır.  

 

Paylaştığı önemli bilgiler için Sayın Olcay GÖÇÜM’e teşekkür ederim.

 

Not: Her bireye bir hukuk danışmanı şarttır.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.