Hava Durumu

TAYİN BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN ÇIĞLIĞI

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2025 22:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2025 22:51

Aile Yılı'nda Ayrımcılık: Tayin Bekleyen Öğretmenlerin Çığlığı

Türkiye’de öğretmenlerin aile birliğini koruma mücadelesi, mazeret tayinlerinde yaşanan kontenjan yetersizlikleri nedeniyle giderek derinleşiyor. Polis ve asker eşlerine verilen il emri uygulamasının ardından, tayini çıkmayan birçok öğretmen, bu durumun sadece belirli bir gruba yönelik yapılmasını eleştirerek âdil bir çözüm talep ediyor.

Maddi ve Manevî Zorluklar

Üç yıldır tayin bekleyen öğretmenler, ailelerinden ayrı kalmanın getirdiği maddi ve manevî zorluklarla mücadele ettiklerini vurguluyor. Aile Yılı olarak ilan edilen 2025’te bile aile bütünlüklerinin sağlanamaması, bu öğretmenler için hayal kırıklığı yaratıyor.

“Çocuklarımızı annesinden babasından uzakta büyütmek istemiyoruz.” Diyen öğretmenler, genel bir il emri çıkarılmasını talep ediyor.

Adalet ve Eşitlik Çağrısı

Öğretmenler, protokoller gereği belirli meslek gruplarına sağlanan tayin kolaylıklarının sadece bir kesime uygulanmasının ayrımcılığa yol açtığını belirtiyor. “Biz de bu ülkenin çalışanlarıyız, biz de ailelerimizle bir arada olmak istiyoruz” diyen eğitimciler, seslerini duyurmak için mücadelelerini sürdürüyor.

Aile Yılı’nda Aile Birliği

2025 Aile Yılı’nın ruhuna uygun bir şekilde, tüm öğretmenlerin aile bütünlüğünün sağlanması, yalnızca bireysel bir istek değil, aynı zamanda anayasal bir hak. Yetkililerden âdil bir yaklaşım bekleyen öğretmenler, 2025 Ocak Öğretmenlerin Mazeret Tayininde yapılmayan atamalarının acilen herkesi kapsayan bir İL EMRİ ile gerçekleştirilmesini ve en kısa zamanda ailelerine kavuşmayı istiyorlar.

Herkese Eşit Bir Çözüm

Adalet ve eşitlik ilkesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini savunan tayin bekleyen öğretmenlerimiz Sesimizi duyun, genel il emri çıkararak bu ayrımcılığı sona erdirin.

Ailelerinden ayrı kalan binlerce öğretmen, haklı taleplerinin karşılık bulmasını ve aileleriyle bir araya gelebilecekleri günleri sabırsızlıkla bekliyor.

Yetkililere Çağrı

Maddi-manevî yıpranan öğretmenler, kamuoyunun desteği ve yetkililerin çözüm odaklı bir yaklaşımıyla bu sorunun çözüleceğine inanıyor.

Aile Yılında daha fazla öğretmenin ailesine kavuşabilmesi için, genel il emri uygulamasının ivedilikle hayata geçirilmesi çağrısı yapılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.