Hava Durumu

ÖZER ANAÇ’LA SİYASET, EDEBİYAT VE MÜZİK

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2021 16:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2021 16:53

Ne ün, ne makam, ne kariyer, ne de iktidar gücü.

CHP’de geçen yıllarımın bana kazandırdığı tanıdığım iyi, güzel, doğru insanlarla kurduğum dostluklar oldu.

O dostluklar, o yoldaşlıklar, o dava arkadaşlıkları sayesinde hayatım daha bir anlam kazandı, mücadele gücüm, yaşama sevincim, özgüvenim arttı. Örgütlenme, dayanışma bilincim pekişti.

Örgütlenmemiş, toplumsallaşmamış hiçbir umut, hayal, ideoloji, teori bir anlam taşımaz; geleceğe kalmaz.

*************

Siyaset insan içindir; insanı değiştirme geliştirme iddiasıdır; bunun yolu da insanı anlamaktan, insanlarla amaç bağı kurmaktan, örgütlenip biz duygusuyla birlikte mücadele etmekten geçer.

Ve bütün bunlardan geriye anılar kalır. İnsan insana anıdır, insan insanın tanığıdır.

 

ÖZER ANAÇ

Pazartesi öğlen vakti…

Kafama konmuş olan muhabbet kuşum, can yoldaşım, mavili beyazlım İlham’cım şen şakrak ötüyorken telefonum çaldı. Sıcak saygılı bir ses tonuyla, “Can abi çok özledim; uygunsanız buluşsak bir kahve içsek’’ dedi eski CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç.

Doğal, samimi bir solcu olan; çalışkanlığını, tavırlılığını, örgütçülüğünü, takdir ettiğim; genç kuşağın birikimli isimlerinden sevgili Özer’i hiç kırar mıyım; hemen buluştuk.

Sağ olsun, sevgili Özer geçen yıl incelik gösterip, bana, ABD’li yazar Chuck Palahniuk’un Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan “Gösteri Peygamberi’’ romanını armağan etmişti.

Yalnızlık, yabancılaşma, şiddet, pornografi, tüketim ve şöhret açlığı izleklerini işleyen; sivri dilli üslubu olan romanı sevmiştim.

************************************

Özer Anaç, bu kez kendi yazdığı Siyah Beyaz Yayınları’nca basılan “Ahmet Hamdi Tanpınar’’ kitabını imzalayıp armağan etti. “Kitaptan güzel armağan olur mu’’ dedim ve teşekkür ettim Özer’e. En kısa zamanda okuyacağım.

Satışları iyi giden kitabın geliri, Eskişehir'de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın anısını yaşatmak amacıyla kurulan vakıfa bağışlanmış.

********************************

Huzur’’, “Sahnenin Dışındakiler’’, “Saatleri Ayarlama Enstitüsü’’ gibi edebiyatımızın baş yapıtlarının yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar’ı çok severim.

“Huzur’’ dünya edebiyatında yazılmış en güzel aşk romanlarındandır ve bütün ihtişamıyla  İstanbul romanın baş kahramanlarındandır.

***************************

Tanpınar’ın, ‘’Bursa'da bir eski cami avlusu / Küçük şadırvanda şakırdıyan su / Orhan zamanından kalma bir duvar... /Onunla bir yaşta ihtiyar çınar / Eliyor dört yana sakin bir günü. / Bir rüyadan arta kalmanın hüznü / İçinde gülüyor bana derinden / Yüzlerce çeşmenin serinliğinden / Ovanın yeşili göğün mavisi/ Ve mimarîlerin en ilâhisi’’ diye başlayan “Bursa’da Zaman’’ şiiri, Bursa üzerine yazılmış en güzel şiirlerdendir.

 

MÜZİK

Keles Kıranışıklar köyünde doğan Özer Anaç eski bir boksör ama artık boks yapmıyor.

Müzik, Özer’le ortak paydamız olunca Cazz’dan Rock’a geniş bir yelpazede konuştuk.

1500 plaktan oluşan bir arşivi olan Özer yakınlarda elektro gitar almış.

Ben de son zamanlarda bol bol üç elektro gitar ustasını dinlediğimden söz ettim; Carlos Santana, David Gilmour, Joe Bonamassa.

Özer Anaç ilçe başkanlığından sonra zamanını boya sektöründeki işlerine ayırmış. Özer’i mutlu, sağlıklı, huzurlu görmek beni memnun etti.

CHP, Özer Anaç gibi değerlerinden mutlaka yararlanmalı.

Sanata duyarlı olan siyasetçiler siyasete büyük katkı yaparlar; Özer Anaç onlardan.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.