Hava Durumu

ÖZLEDİĞİMİZ BURSA FESTİVALİ İÇİN HAZIR MISINIZ?

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2021 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 16:30

Adı her ne kadar 59. Uluslararası Bursa Festivali olsa da Bursalılar, yaz festivali olarak bilirler tam 59 yıldır.

Hiç aralıksız 58 yıldır gerçekleştirilen festival geçtiğimiz yıl malum pandemi engeline takılmış dolayısıyla kesintiye uğramıştı.

Çok şükür, bu yaz sezonu 59'uncusu gerçekleştirilecek festivalin dün tanıtım lansmanı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kültür Sanat Vakfı Başkanı Özer Matlı ve yönetim kurulu üyeleri ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer'in katıldığı toplantıda festivalin 11-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı.

Benim için festivalin en güzel tarafı, dünya telaşından vakit ayırıp yeterince gidemediğimiz halbuki gençliğimizde iz bıraktığımız Kültürpark'ta konser öncesi nostalji turu atıp Açık Hava Tiyatrosu'na yürümektir.

Burada günümüzün yabancı-yerli bilindik sanatçılarının seslendirdiği parçalarına koro misali eşlik edip yaz akşamları geçirmek müthiş keyif verici.

Siz de bu güzel gecelere katılmak isterseniz 16 Temmuz'da onine satışa çıkarılacak 25 ila 100 lira fiyat belirlenen biletlerden temin edebilirsiniz.

Ülkemizin en uzun soluklu festivali unvanına sahip olmasının ayrıcalığı 1962 yılından bu yana pandemi dönemi hariç 59 yıldır aralıksız gerçekleşiyor olmasıdır.

Bu yüzden Bursa festivali Bursa için çok kıymetlidir...

Festival için anlaşılan sanatçılara Büyükşehir Belediyesi olarak hiç bir bedel ödenmediği gibi tüm masraflarını sponsorlar tarafından karşılanması önemlidir.

Geçtiğimiz günlerde başlatılan "Sokak Sanatçıları Festivali", "Evvel Zaman Masal Şenliği", "Bir Nefestival" etkinliklerle birlikte 2-6 Ağustos tarihlerinde kentimizde faaliyet gösteren halk dansları toplulukları 17 ilçeyi kapsayacak şekilde folklor şöleni geçekleştirilecek.
Velhasıl Uluslararası Bursa Festivali'yle zirve yapacak etiklikler sayesinde Bursa yaz boyunca kültür ve sanatın merkezi haline gelecek.
Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilk kez Bursa Festivali'ne sponsor olacak olmasını benzer diğer etkilikler içinde bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.