Hava Durumu

PANDEMİNİN KIRMIZI ÇİZGİSİ RESTAURANT VE CAFELER Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2021 15:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 15:40

Koronavirüsün ise vatandaşlara olan etkileri hala devam ediyor.   Bir yandan alınan önlemlerle salgının olumsuz etkileri azaltılmaya çalışılırken, diğer yandan aşılama işlemleriyle eski normale dönülmek için herkes canla başla çalışıyor.

 Salgından en çok etkilenen sektör ise restoran sektörü oldu. Sektör tabiri caizse ayakta kalma çabası veriyor.

Bursa'da paket servisi yapabilen birçok işletme olmasına rağmen, çoğu bu durumdan şikayet ediyor. Ayakta durması gerektiği için bilmediği ve denemediği paket-servis işlerine ağırlık vermek zorunda.  

Paket servisine kapalı olan Restoran sektörleri ise pandemi nedeniyle yaklaşık ilk günden bugüne kadar sadece 5 ay çalışabildi.

Vakalar azalıyor, aşı çalışmaları umutlandırıyor fakat imtiyaz sahipleri kara kara düşünüyor.

Birçoğunun gözü kulağı alınacak olan yeni kararlarda.  Pandeminin ağır koşullarının faturasını onlar ödüyor. Toplu taşımalarda ki bulaşma riski kat ve kat daha yüksekken neden "restoran sektörünün" göze battığına anlam veremiyorlar.

Alışveriş Merkezleri kurallara uyduğu takdirde hizmetlerine devam edebilirken, restoran sektörünün üzerine resmen kırmızı çizgi atıldı.

Alınan kararlar doğrultusunda devletimizin öngördüğü her karar bizlerin sağlığı içinde olsa sektör sahipleri kendilerini bir kuyuya atılmış gibi hissediyor.

"KATI KURALLARA RAZIYIZ"

Görüştüğüm birkaç imtiyaz sahibi aynen şunları söyledi;

"Bu virüs herkesi mahvetti, tüm dünyayı avucunun içine alan bu virüsten devletimizin altığı tedbirler sayesinde kurtulmak üzereyiz fakat; bizlerde bitmek üzereyiz. Bu illet virüsün yayılışını düşürmek amacıyla alınan kapanma tedbirleri bizleri çok zor durumda bıraktı. Kapılarımız aylardır kapalı, kurallara uyarak vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz.Artık sesimizi duysunlar. Bizler uygulanacak olan tüm katı kurallara razıyız. Zor durumdayız, birçoğumuz batma arifesinde." 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.