Hava Durumu

"İŞ KURMAK İSTİYORUM CESARETİM VAR PARAM YOK" DİYEN KADINLAR FIRSATLARI KAÇIRMAYIN

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2021 17:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 17:10

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in, her ne kadar "Bu bir siyasi parti toplantısı değildir" dese de, salonun büyük bir kısmı partili bayanlarca dolmuştu.
Sözüne ettiğim konu Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda 81 İlde Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Buluşmaları Programı'nın 30'uncusu geçtiğimiz hafta Bursa'da gerçekleşmesidir.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplantının siyasi tarafını bir yana bırakıp iş kurmak isteyen, kooperatif kurmak isteyen kadınların devlet imkanlarından nasıl yararlanacaklarının anlatılması, yol gösterilmesi önemliydi.
Her gün eşleri, sevgilileri daha doğrusu erkekler tarafından kadın cinayetlerinin işlendiği ülkemizde kadını girişimcilik ve iş gücü emeğinin üretime dönüştürülmesi gayreti takdire şayandır.
Nüfusumuzun yüzde 49.9'unu oluşturan kadınların sadece kocalarına , çocuklarına annelik yapmakla kalmayıp hayatın her aşamasında varlar.
Dolayısıyla kadının istihdama dahil etmek, kendine güvenini sağlamak, hayallerini gerçeğe dönüştürmek, kendi ayakları üzerinde durabilecek ekonomik gücünü elde edebilmeleri amacıyla sağlanan devlet desteklerinden haberdar olması açısında çok verimli bir toplantıydı.
Kendine güvenen ancak sermayesi, cesareti olmadığı için iş hayatına atılamayan pek çok kadın işte bu toplantılara katılmak suretiyle adeta hayatı değişebilir.
AK Parti İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Kadınlar Bursa Buluşması'na katılma şansı bulan kadınların pek çoğu inanıyorum ki, girişimcilik adına cesaretlenmişlerdir.
"Benim de bir fikrim var" diyerek iş hayatına atılmak isteyen kadınların devletin sunduğu hibe, destek ve olanaklarından nasıl yararlanabileceklerini daha önce aynı yöntemle iş hayatına atılmış hem cinslerinin başarı hikayelerini dinleyip, ben de yapabilirim demeleri adına iyi bir sinerji yüklemesi oluşturduğuna eminim.
Yine aynı şekilde sekiz ayrı bakanlığın gençlere ve kadın kooperatiflerine hibe, destek ve olanaklardan nasıl yararlanabileceklerini, ne şekilde yol izleyeceklerini bizzat ilgili kurum müdürlerinin anlatımlarını dinleyip merak ettiklerini sorup öğrenme fırsatı buldular.
Özellikle kentimizde faaliyet gösteren ve de sayıları artan kadın kooperatiflerinin kadın istihdamına katkısı önemli.
Bu oluşumlara başta devlet imkanları olmak üzere yerel yönetimlerin destekleri özellikle kırsaldaki kadınlarımızı cesaretlendirmiştir.
Bursa'nın bu konuda şanslı olduğunu söyleyebiliriz.
Şöyle ki, Büyükşehir Belediyesi'nin kentimizdeki 40 dolayında kadın derneği ve kooperatifine 1 milyon liralık araç, gereç ve de fiziki destek vermekle kalmamıştır.
Nitekim, pandeme sürecin de kadın kooperatiflerinden tedarik edilen 1.5 milyon lira tutarındaki gıda maddeleri Vefa Destek Paketlerine dahil edilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.
Bu konuda bir de müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 29 Ekim'de Üreten Kadın Kooperatifleri Bursa Buluşması organize edeceklerini söyledi.
Buluşmanın amacını da şu şekilde açıklayan Başkan Aktaş, "Kadınlarımızın ürettiklerini sadece mahallemizde, ilçemizde değil Bursa'nın geneline hatta Türkiye tanıtıp buluşturmaktır"
Ay sonunda yine bir Bursa lezzet şölenine tanık olacağız demektir.
Her insan gibi kadınlarında girişimcilik ruhu, hayalleri vardır.
Yeter ki, devletin kendileri için sunduğu imkanlarından haberdar olmalarıdır.
Bu yüzdendir ki, Kadın Emeği Türkiye'nin İstikbali Buluşmaları daha sık yapılıp daha çok gençlerimizin, kadınlarımızın bilgi sahibi olmaları sağlanmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.