Hava Durumu

"İSTANBUL'DA CANAN NEYSE, KESTEL'DE HATİCE DOĞAN ODUR" SÖZLERİNİ KILIÇDAROĞLU'NA GÖTÜRECEKLER

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2020 10:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 10:17

Her söylediği, her açıklaması, her çıkışı olay oluyor.
Kentimizdeki 18 belediye arasında en aykırı görüşe sahip isim Türkyılmaz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile diğer tüm belediye başkanları aralarını iyi tutmaya çalışırken Başkan Türkyılmaz, tam tersini yapıyor.
Kendisini göre haklı yönleri olabilir.
Hayri Başkan'la hafta sonu CHP Kestel İlçe Kongresi'nde karşılaştık.
Eşinin ailesinin Kestel'de yaşadığı için aynı zamanda ilçenin damadı konumundadır Türkyılmaz.
Bunları neden aktardığıma gelecek olursak.
Başkan Hayri Türkyılmaz'ın misafir olarak katıldığı kongrede yaptığı konuşma baldızı Hatice Doğan ile Zeynel Üngör'ün yarıştığı seçimin önüne geçmesinin yankılarının genel merkeze taşınacak olmasıdır.
Hatta seçimi yedi oy farkla kaybetmesini Başkan Türkyılmaz'ın baldızı lehine yaptığı konuşmanın sonrasında delegenin etki altında kalarak seçimi kaybettiğini iddia eden Zeynel Üngör, kongrede yaşananları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rapor halinde sunacakmış.
Dün telefonla arayan Üngör, Hatice Doğan ile bir sorunlarının olmadığını anlattı.
Ardından da, şunları söyledi.
"Genel başkanımızın belediye başkanlarına özel talimatı var. 'İlçeler ve illerdeki örgüt kongrelerine kesinlikle müdahil olmayın diye.' Hayri Başkan, bu talimatın dışına çıkarak yaptığı konuşmasında açık bir ifade ile delegelerden baldızına sahip çıkmalarını istemiştir."
Ardından bu duruma tepki gösteren iki grup delege arasında yaşanan kargaşadan etkilenenlerin olduğunu söyleyen Zeynel Üngör, bu durumun seçimin sonucuna tesir ettiğini anlattı.
"Yeni Mahalle ve bazı köy delegelerimizin bazıları benim ve arkadaşlarımın Hayri Türkyılmaz'ın konuşmasına tepki göstermemizi kavgayı çıkaran tarafmışız gibi aktarıldı"
Zeynel Üngör, bu durumu fırsat bilen Hatice Doğan grubu delege üzerinde bu yönde algı oluşturmaları neticesi kazanmak üzere oldukları seçimi yedi oy farkla kaybettiklerini anlattı.
Sonuç itibarıyla CHP Kestel Kongresini eniştesinin ifadesiyle "o bir devrimci" dediği Hatice Doğan kazandı.
Kaybeden Zeynel Üngör, misafir olarak katıldığı kongre salonundaki konuşmasında delegasyondan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu örnek göstererek baldızına destek isteyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın konuşmalarına genel merkezin vereceği yanıt sonucu değiştirmeyecektir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.