Hava Durumu

"MUHALEFET ENGELLEMENİN, BİZ BİTİRİLMESİNİN DERDİNDEYİZ"

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2021 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 16:30

Düşünsenize, Güney Marmara'nın en büyük ve en modern sağlık yatırımı yapılıyor ama burada toplu ulaşım sorunu yaşanıyor...
Bin 300 yataklı Şehir Hastanesi bugün için ulaşım anlamında kentin hayli uzağında.
Sorunun giderilmesine yönelik gecikmeli de olsa dört ay önce ihalesi yapılmış Emek'te son bulan Bursaray'ın 6 kilometre uzatılmasıyla Şehir Hastanesi'ne ulaştıracak raylı sistem hattının temeli bir ay önce atılarak çalışmalara başlanılmıştı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiği 1 milyar 600 milyon liralık yatırım ihalesini alan Taşyapı ve Söğüt İnşaat'ın rakip firmalarının ihalede usul hatası yapıldığı gerekçesiyle yargıya şikâyette bulunmuş ve Danıştay incelemesi sonucu ihalenin iptali yönünde karar verdi.
Gelişme üzerine CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, açıklama yaparak ihaleyi alan firmaya AK Parti Hükümeti'nce daha önce de usulsüz verilmiş ihalelerin de aynı şekilde iptal edildiğini iddia etti.
Karaca, bu tür ihalelerin serbest piyasa şartları oluşturulmadan iki firmaya davet usulü verilmesi neticesi ihalede usulsüzlük oluştuğu gerekçesiyle iptal olduğunu belirterek AK Parti Hükümetini eleştirdi.
Bursa için son derece önemli ve de aciliyet gerektiren yatırım ihalesinin iptal edilmesinin şehre yansımalarının ne şekilde olabileceğini sorduğumuz AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da muhalefeti eleştirdi.
"Muhalefet engellemenin biz ise işin biran önce bitirilmesinin derdindeyiz" diyen Başkan Gürkan, ihalede muhalefetin ortaya attığı gibi usulsüzlük değil usul hatası olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini söyledi.
Başkan Gürkan, bu gibi sonuçların hukukta örneklerinin olduğunu belirterek şunları aktardı:
"Usul hatası hukukta esastan önce gelir. İhaleyi alan firma ile rakiplerinin rekabeti neticesi yargıya taşınan ihale iptal olmuştur. Bu durum hattın bitiş tarihi olan 2023 yılını aşmayacaktır. Vatandaşımıza verdiğimiz sözümüz geçerlidir."
Bundan sonraki sürecin ne şekilde işleyeceği sorusuna ise Gürkan'ın yanıtı şöyle oldu:
"İhaleyi alan firmanın bu süre içinde yaptığı iş ortada. Tekrar yapılacak ihaleyi alacak yeni yüklenici firma ile çalışmalar kaldığı yerden devam edecektir. Biz verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. Bursa için son derece önem arz eden hizmeti 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ulaşıma açacağız."
İhalenin iptali Bursa açısından şu demek oluyor.
Kentin en önemli toplu taşıma aracı Bursaray'ın Şehir Hastanesi'ne ulaşması yeni ihale süreciyle oluşacak zaman kaybı nedeniyle belirtilen süre içerisinde tamamlanamayacak olma ihtimalidir.
Ama yine de AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ın verdiği tarih bir kenara not edilmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.