Hava Durumu

Dün yediğin hurmalar, bugün seni tırmalar "Orhan Efe'yi üzeni, ben de üzerim!.."

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2021 17:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 17:17

Mehmet Ali Yılmaz, Can Ertan, Aysın Komitgan, Özlem Yağmur gibi Bursa'nın önde gelen gazetecilerinin yazılarına, birçok yayın organı yer vermeye cesaret edemez iken, büyük bir cesaretle geçmiş dönemlerde bu isimlere Yeni Marmara Gazetesi kadrosunda yer vermiş, Bursa'nın basın hayatına önemli katkılar koymuş bir isimdir Orhan Efe.  Muhacirin aksi soyu olması dışında vefalıdır, candır, naziktir, farklı görüşlerin ifade edilebilmesi vazgeçilmezi olan 'adam' gibi son derece güvenilir, kimseyi yarı yolda bırakmayan bir medya patronudur. Hiçbir tehdit onu etkilemez. Mahkemede görülen bir davasında, kendisini yargılayan hakime; "Sen FETÖ’cü müsün?" diye soracak kadar gözü karadır.  Banka içi boşaltanlarla, ticari şirketlerine rant alanı sağlamak ve siyasetçi üzerinde baskı oluşturmak, yetersiz olan varlığına kimlik ve saygınlık kazandırmak isteyen sözde medya patronları ile karıştırmayın. Orhan Efe'nin yayıncılık dışında hiçbir ticari faaliyeti bulunmamakta, 30 yıldır gazete ve televizyon şirketlerinin patronluğunu örnek olacak şekilde yerine getirmektedir. Bursalı Kuşçubaşı olarak diyorum ki "Orhan Efe'yi üzeni, ben de üzerim!.."

DÜN YEDİĞİN HURMALAR, BUGÜN SENİ TIRMALAR!..

Özellikle son yıllarda sosyal medyanın gelişmesi ile birlikte sanal sahtekarlar türedi. Sahte isimlerle; Facebook, Twitter gibi platformlarda hesap açan bu sahtekarlar, özellikle siyasilere yönelik iftira ve karalama kampanyaları düzenlemiş ve birçok kişi mağdur olmuştu. Facebook ve twitter gibi ülkemizin hukuk kurallarına uymamayı özgürlük sanan, sahte isimlerin IP adreslerini ve gerçek kimliklerini yetkili kurumlara vermeyi reddeden sosyal medya platformlarına karşı TBMM harekete geçmiş, 'İnternet Ortamından Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi' ile ilgili kanuna ek maddeler getirildi. 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren ve uygulamalara başlanan kanuna direnen Facebook, Instagram, You Tube, Twitter, Periscope, TikTok, Pinterest, LinkedIn ve Dailymotion gibi şirketlere 40'ar milyon TL para cezası verilmiş olup, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren de kademeli olarak; Türkiye'den Reklam Alma Yasağı ve internet bant genişliğinin önce yüzde 50, daha sonra yüzde 90'a varan oranlarda daraltılması (Bant daraltılması halinde bu sitelere erişim legal olarak imkansız hale gelecektir) hükümleri karşısında birçok sosyal medya kuruluşu geri adım atmış ve Türkiye'nin kanunlarına uyacağını belirtmiş idi. Önümüzdeki günlerde, dünün ve bugünün sanal sahtekarlarının gerçek kimlikleri ortaya çıkacak ve hukuk önünde iftiralarının ve karalamalarının hesaplarını verecekler. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'a, İnegöl Belediye Başkanı görevini yaparken olmadık iftira ve hakaretlerde bulunan 'Fethi Vacip' sahte isimli Twitter kullanıcısını tespit etmek için, güvenlik güçleri çok sayıda operasyon yapmış, birçok kişi gözaltına alınarak bilgisayar ve cep telefonları incelenmiş, ancak bir türlü fail bulunamamıştı. Hakaret ve iftiralara rağmen Alinur Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından 'Fethi Vacip'ten bir daha ses soluk çıkmamış, Bursa'dan farklı hesap ve sitelerden çok etkili olmasa da başta Alinur Aktaş olmak üzere birçok siyasetçiye ve işadamına yönelik saldırılar devam etmiş idi. Sosyal Medya Platformlarının büyük bölümünün, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyacağını açıklamasının ardından, bu platformların sahte hesaplar ile ilgili tüm verilerinin ülkemiz güvenlik güçlerine bildirileceği ve böylelikle iftira, karalama ve şantaj yapan birçok ismin ortaya çıkarılması ve hukuk önünde hesap vermesi sağlanacak. 'Fethi Vacip' başta olmak üzere tüm sahte sosyal medya hesabı sahiplerine  diyorum ki "Dün yediğin hurmalar, bugün seni tırmalar!.."

Önemli Not: 'Bursalı Kuşçubaşı' olarak beni de sahte ve sanal gören okuyucularımıza şunu ifade etmeliyim. Hukuk önünde; sizin kadar hesap verebilir biriyim. Yazılarımın yayınlandığı gazetenin ve sosyal medya hesaplarının adresi, sorumlu müdürü, yöneticileri belli olup, her türlü hukuki denetime açıktır. Yazılarımda hakaret, iftira, şantaj, kişilik haklarına saldırı asla olamaz. Olur da kazaen yazılarımda suç tespit edilirse, hukuk önünde hesap vermekten de asla kaçmayız. Beni, diğer sahtekarlar ile karıştırmayın lütfen.

Her Pazartesi günü, Yeni Marmara Gazetesi'ne beklerim efendim.

(Bursalı Kuşçubaşı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.