Hava Durumu

REİS, SALMAN'A ONAY VERDİ, BURSA'YA GELİYOR

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2020 16:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 16:47

Geçmişteki alışkanlıklarından olsa gerek istedikleri gibi kumanda edemedikleri AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ı bir grup partilinin önünü kesmek için bir süredir girişimlerde bulunuyorlardı.
Tahmin edebileceğiniz gibi bu kişiler, daha önce partinin çeşitli kademelerinde görev almış olup kendi dönemlerindeki gibi sürecin istedikleri şekilde devam edeceğini zannedenler.
Daha açıkçası siyaseti meslek edinmiş her dönem de yer bulmaya alışmış sözde partinin menfaati için çalıştıklarını öne sürüp kendilerini partinin üzerinde gören eski kafa siyasetçiler bunlar.
Bu düşünceye sahip kişiler sadece AK Parti'de değil diğer partilerde de zaman zaman görmek mümkün.
Aralık ayında yapılması kararlaştırılan AK Parti Bursa İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde Ayhan Salman'ın tekrar aday gösterilmeyip yerine ortaya atılan isimler arasından yeni aday belirlenmesini isteyenler şunun farkında değiller.
AK Parti'de gelenek haline gelen önce uzlaşı sağlanıp tek adaylı kongreye gidilmesi en önemli kriterlerinden bir tanesidir.


Siyasette sabredip görev verilmeyi beklemesini bilmez aksi yönde çabalarsanız sistem sizi otomatikman dışarı atar.
Dolayısıyla il başkan adaylarının belirlenmesinde nihai kararı veren AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Erdoğan, kararını adayın kara karışına kara gözüne göre değerlendirmeyeceği gibi yapılan parti içi ve parti dışı anket sonuçları belirleyici etkenlerdendir.
Kaldı ki, il başkanlığı süresinde referandum, genel ve de yerel seçimler, ilçe kongrelerinin birlik beraberlik içinde yapılması ve en önemlisi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile uyumlu çalışması Ayhan Salman'ın dışında başka bir ismin aday yapılması düşünülemezdi.
Ayhan Salman ismi üzerinde kararını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralık ayının üçüncü haftasında yapılması öngörülen kongreye katılmak üzere Bursa'ya gelecek.
Yerel seçimlerden sonra ilk kez kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan için AK Parti İl Başkanlığı, herhangi bir eksiklik yaşanmaması için tüm detayları değerlendiriyor.
Bu arada bazı partililer Erdoğan'ın Bursa'ya gelişinde, geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Şehir Hastanesi'ne raylı sistemin uzatılması ile Osmangazi Belediyesi'nin Kent Meydanı'nı temel atma törenlerine katılacağını aktarıyorlar.
Ancak Cumhurbaşkanı'nın prensip olarak temel atma törenlerine katılım göstermediğini hatırlatmış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.