Hava Durumu

RESSAM AYFER DEMİRCİOĞLU… EKİM GEÇİDİ SERGİLERİ’NİN 20. YILI

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2021 16:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 16:42

Resimlerini çok beğendiğim Demircioğlu; Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Eski Müdürü Ressam Emin İlter’den ve Ressam Şaban Okan atölyesinden soft pastel resim eğitimi almıştır.

Setbaşı Atölye’de resim  çalışmalarını sürdürmekte olan Ayfer Demircioğlu;  önder, girişken, özverili kişiliğiyle, üç dönem B.D.G.D Galerisi Dernek Başkanlığı; Uluslararası Plastik Sanatçılar Birligi Derneği; Birleşik Ressamlar Heykeltraşlar Derneği, Serbest Sanatçılar Birliği Derneği , Modern Sanatlar Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır; Bursa Güzel Sanatlar Birligi kurucu üyesidir ve halen, Bursa Güzel Sanatlar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanıdır.

****************************

Demircioğlu’nun başarılarla dolu sanat kariyerinde; 37 kişisel, 250’nin üstü karma sergisi, 8 yurtdışı sergisi bulunmaktadır ve ressamımız, sanat etkinliklerinde koordinatörlük görevi yapmaktadır.

EKİM GEÇİDİ

Ayfer Demircioğlu sağ olsun, nazik kişiliğiyle beni Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 19 Ekim 2021 tarihinde Saat:18.00'de açılacak “EKİM GEÇİDİ BURSA 20. YIL SERGİSİ"ne davet etti. Sergi 19-28 Ekim arasında gezilebilecek.

Salgın öncesi açılan Ekim Geçidi sergisini yine sevgili Demircioğlu’nun davetiyle gezmiş; resimlerin ışığıyla, renkleriyle, desenleriyle, figürleriyle gönlüm şenlenmişti.

Büyük emek ürünü bu serginin de çok güzel olacağından eminim.

Değerli okurum; hiç düşünme, lütfen git gez bu değerli, bu özel sergiyi.

YİRMİNCİ YIL

Ayfer Demircioğlu sergiye ilişkin bir açıklama yolladı; paylaşayım: 

“Ekim Geçidi Sergileri bu yıl 20. yılını kutlayacak! Ekim Geçidi’nin ilk sergisi 29 Ekim 2002 yılında çeşitli disiplinlerden 54 sanatçının katılımıyla Galeri X’in İstanbul Galata’daki sergi salonunda yapılmıştı. Bu sergiler, kendisi de ressam olan Gülsün Erbil’in Cumhuriyete ve Atatürk’e olan tutkusunu, minnet borcunu, Atatürk’ün de çok değer verdiği sanat ve sanatçılarla taçlandırarak göstermek istemesi fikrinden yola çıkmıştı. Kendisi gibi düşünen sanatçıları etrafında toplayan Gülsün Erbil ve arkadaşları, 20 yıldır büyük özverilerle bu sergileri bugünlere getirdi. Ekim Geçidi sergisine ismini veren, yine kendisi de bir sanatçı ve şair olan Yeşim Ağaoğlu’dur. Bu isim, Cumhuriyet kutlamalarının bir fener alayı, bir şenlik şeklinde olması fikrinden yola çıkarak konulmuştur. Bu yıl yirmincisi, 30 ilde, üç binin üzerinde plastik sanatların çeşitli disiplinlerinden gelen sanatçıların (resim, heykel, seramik, enstalasyon, video, performans, vb. ) katılımıyla yapılan EKİM GEÇİDİ adeta bir sanat geçidi olacaktır. Cumhuriyetimizin her daim güçlü ve kalıcı olması dileğiyle “EKİM GEÇİDİ”ni Bursa ilinde Ayfer Demircioğlu’nun çalışmalarıyla gerçekleştiriyoruz.’’

RESİM SANATI VE LAİKLİK

Laiklik; bilimin, felsefenin, sanatın, özgür vicdanın ve aklın ön koşuludur.

Laik cumhuriyete, Atatürk devrimlerine, Anadolu aydınlanmasına sahip çıkmak; aydın bir sanatçı olmanın gereğidir.

Bu bilincin ışığında var olan Ekim Geçidi’ni ve emeği geçenleri kutlarım.

Nice 20. yıllara.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.