Hava Durumu

SAYIN REKTÖR, ALLAH'IN LÜTFU ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLARIN AİLELERİ SİZDEN HABER BEKLİYOR

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2022 17:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 17:45

İki yıl önce Kent Konseyi'ne başvuran bazı veli ve öğretmenlerin şöyle bir talepleri olmuş.
Çocuklarımızı ak renlerinden farklı kılan üstün zekaya sahip olduklarını dolayısıyla bu doğrultuda eğitim alabilecekleri okul bulamadıklarıydı.
Bunun üzerine öncülüğünü Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın yaptığı aralarında öğretim görevlileri, psikologlar, öğretmenler ve velilerin bulunduğu çalışma grubu oluşturulmuş.
Grubun kent genelini kapsayan yaptığı çalışmalar sonucu gerçekten de çok sayıda üstün zekalı çocuğun olduğu görülüp kayıt altına alınmış.

Dünya genelinde bu yöndeki tespitler mevcut nüfusun yüzde üçü oranında belirlendiği göz önüne alındığın da Bursa'da henüz tanısı konmamış 20 bin üstün zekalı çocuğun olduğu gerçeği karşımıza çıkmaktadır.
Kentimiz adına bu önemli eksikliği tespit eden Bursa Kent Konsey, Türkiye'de henüz örneği olmayan sadece üstün zekalı çocukların tam gün eğitim görebileceği bir eğitim kurumu adına yaptıkları girişimlerin yüzde 90'ı neticelenmiş.
Nitekim, proje hakkında bilgi sunulan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, okulun yapımını büyükşehir belediyesi olarak üstlenme sözü vermiş.
Bu denli özel bir projenin hayata geçirilebilmesi için tek eksiklik yer tahsisi konusunun onaylanması kalmış.
İlköğretim ve lise eğitimi verilecek   okulun inşa edilecek yerin Uludağ Üniversitesi kampüsü içinde olması talebi, Kent Konseyi Çalışma Grubu'nca UÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a iletilmiş.
Hatta Rektör Hoca ile UÜ öğretim görevlilerinin de katıldığı toplantıda projenin Bursa için gerekliliği ve önemi hakkında brifing verilmiş.
Tam zamanlı üstün yetenekli çocukların eğitim göreceği okulun yer tahsisi konusunda Uludağ Üniversitesi Senatosu'ndan bir yıldır beklenen cevap henüz gelmemiş.
Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, okulun üniversite kampusu içinde inşa edilmesinin taleplerini, çocukların her yönüyle bilgi ve bazı imkanlara daha rahat ve çabuk ulaşılması olarak ifade ediyor.
Sadece Bursa adına değil Türkiye için örnek teşkil edecek eğitim projesinin yer tahsisinin muallakta bekletilmesi zaman kaybından öte olmayacağı kanısındayız.
Dolayısıyla sayın Rektörümüz Ahmet Saim Kılavuz'dan, Allah'ın lütfu özel yetenekli çocukların ailelerinin bu konuda destek beklediklerini hatırlatmış olalım.
Halbuki, gelişmiş ülkelerde bu özellikteki çocukların en iyi şekilde eğitim görmelerine imkan sunulup kendilerinden yararlanmak için özel kanunlar çıkarılmaktadır.
Burada psikologlar eşliğinde özel sınıflarda yetişecek çocukların dünyaya ışık tutacak yeteneklerini toplum yararına kullanmalarına imkan sunulması hepimizin görevidir.
Şüphemiz yok ki, beklentinin en kısa sürede neticelenip kentimize böylesine özel bir eğitim kurumunun hem de Bursa'mızın gururu Uludağ Üniversitesi’nin kanatları altında yükselecek olmasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.