Hava Durumu

SİSLER DAĞILIRKEN

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2020 17:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2020 17:40

Mustafa Nevruz SINACI 1954 Niğde doğumlu. İlk, Orta ve Liseyi
Konya’nın Ereğli ilçesinde bitirdi. Tahsilini Ankara’da tamamladı.
Hukukçu, Siyaset Bilimci, İktisatçı-İlâhiyatçı. Sırasıyla; Demokratik Parti Gençlik Teşkilâtı Genel Başkanlığı, Tüketicileri Koruma Birliği Genel Başkanlığı, TÜRK-KONUT Kurucu Üyeliği ve Birlik Başkanlığı, EKKON Genel Başkanlığı, Kuruluş dönemi ANAP’ta (3. Cumhurbaşkanı Merhum Celâl Bayar’ın ricası ile) Başkan Yardımcılığı, Demokrat Parti’de ‘yeniden açılış dönemi ’ Genel Koordinatör Yardımcılığı, 7. ve 9. Dönem Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreterlik, İdari ve Mali İşler Başkanlığı ve nihayet İnsan ve Kültür Ocağı Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Adalet, Sabah, Akşam, Zafer, Son Havadis, Bu
gün, Her Gün, Ortadoğu, Tasvir, Zaman, Meydan, Haber Gazetelerinde ve Bilim Teknik dahil pek çok dergide yazarlık yapan Mustafa Nevruz SINACI 2002 yılında emekli oldu.

Mustafa Nevruz Sinacı Beyefendi bir öğretim üyesi, milli ve manevi dünyası dolu olan, meselelere Allah(c.c) korkusunu taşıyarak bakan bir insan. Kendilerini ciddi araştırmalar sonucu ortaya koyduğu makalelerinden tanıyorum. Târih-i âlemde araştırmalar, gelişmelere yol açarlar. Nitekim Sayın Sınâcı’nın araştırmaları böyle sonuç verici çalışmalardan. Birkaç gün evvel e-postama gönderdiği araştırmalar mahsulü yazıya geçmeden önce hatırlatmak isterim ki, İngilizlerin; 1. Cihan Harbi esnasında Gelibolu’ya İngiliz asillerinin askerlik çağına gelmişlerinden tertip olunan Norfolk Alayı, mühim işler başaracağı sanıldığı günlerde topluca, mühim bir tepeye yerleşmek üzere yürüyüşe geçerler. Ancak hedef olan tepeye çok yakın yükseklikte bulutlar vardır ve bunlardan biri ise en alçak irtifadadır ve tıpkı somun ekmeğine benzer bir şekildedir. İngiliz birliği tepeye yaklaştıkça, söz konusu bulut da, irtifa kaybeder adeta tepenin yamacına konar! Yürüyüşçüler tepeye tırmanırken sanki bulutunda içine giriyor gibi gözükürler. Az sonra bulut yükselme ye başlar ve kuzey istikametinde yol alır, gider. Kaybolan birlik hikâyesidir bu.

Aradan elli yıl geçtiğinde Avustralya’da ABD asıllı üç asker,
Avustralya mahkemesinde bahse konu bulutun, birliği nasıl içine alıp gittiğini anlatırlar. Rivayet böylece daha da kavileşir.

 

KOREDE DAĞILAN SİS

Sayın Sınacı araştırmalarında son günlerde Kore savaşlarının üzerine yoğunlaşmış. Bu yoğunlaşmanın getirdiğini şöyle önümüze koyuyor:

“..Kuzey Kore ve Çin ordularına karşı Kore'de om uz omuza çarpışan Türk ve ABD askerleri arasında da, dramatik olaylar yaşanmıştı. Bu makale ve makalemizin dayandığı nakiller ve hatıralarla bir 'gizli gerçek' daha ortaya çıkıyor. Diyen Sayın Sinacı, şöyle devam ediyor :
“Yıl 1952… Kumkale Cephesi'nin doğusunda görevlendirilen Türk birliği Koreliler tarafınca çembere alınıyor. Cephe yakınında bulunan Amerikan birliğinden yardım bekleniyor ama onlar yardıma koşmak yerine, geri çekiliyor. 400'e yakın şehit veren Mehmetçik, ağır zayiata rağmen çemberi yarmayı başarıyor.

“Muhterem okurlarım, Sayın Sınacı’nın tespiti son derece mühim, çünkü BM’ler kuvvetleri nâmı altındaki cephe ve komutasını 1950 senesinin 26/28 Kasım günlerinde Tuğ. General Tahsin Yazıcı ve Albay Celâl Dora komutasındaki tugayımıza yukarıda Sayın Sınacı’nın belirttiği gibi yardıma koşacaklarına, habersizce geri çekiliyorlar. Bu meşhur Kunuri
Baskını diye bilinir ahali arasında.

Bu vakada bakın tablo nasıl:
741 şehit, 2068 yaralı,163 kayıp, 244 esir ve 298 diğer olmak üzere 3514 hasarımız var. Kore’ye giden tugayımız en seçme yiğitlerden ve kıymettar subay ve astsubaylardan teşekkül ettirilmişti ve aklımda yanlış kalmadıysa 4500 kişiden müteşekkildi. Demek ki tabloya göre ancak bin kişi kadar sağlam kalmıştı. Sayın Sınacı araştırmasını tevsik için bakın neler söylüyor 1952’de yaşananlar için: bilen insanımız bile, kâfirin adaletinden medet umar hale gelmiştir .
(bakılacak) ve tekemmül ettirilecek. Fiemanillah

Değerli büyüğüm Atilla Cengiz Özdür Korona virüsten İstanbul Okmeydanı Hastanesi’nde eşiyle birlikte tedavi altına alınmışlar ve afiyet kesbettikleri haberine muttali olmuş olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Bütün hastalara Mevlamızdan acil şifalar dilemek üzerimize görevdir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.