Hava Durumu

STRES ATMAK MI, STRES SAHİBİ OLMAK MI?

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2020 17:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 17:07

Bursa Nilüfer Ataevler’de bulunan alışveriş ve yaşam merkezinde hafta sonu araç park sorunu had safhalara ve çekilmez bir hale geldiği her geçen gün, gün yüzüne çıkmaktadır.

Bölgede bulunan alışveriş alanına ve işletmelere gelen vatandaşlarımızın araçlarını park etmekte çok ciddi sorunlar yaşandığı görülmektedir.

Yaşam ve eğlence mekanlarının faaliyet gösterdiği alanda mevcut olan açık ve kapalı otoparkın yetersiz olduğu ortadadır ve acil olarak bölgede otopark alanlarının faaliyete alınması gerekir.

85.000 m2 alan üzerine kurulan alışveriş ve yaşam merkezinde hafta sonu ziyaretçi akını ile oluşan araç yoğunluğundan kaynaklanan otopark ve trafik sorunu çekilmez bir hal almıştır.

Vatandaşlarımızın stres atmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için geldikleri yaşam merkezine; araçlarını park etmek için sokak sokak gezerek park yeri aramak zorunda kalmaları vatandaşlarımızı bezdirmeye başlamıştır.

Mevcut binaların otopark alanlarının yetersiz olması ile bölgeye gelen araçların kaldırımlara araç park etmeleri nedeniyle vatandaşlarımızın kaldırımda yürüme alanlarının engellendiği görülmektedir.

Her geçen gün kentsel dönüşümden biten projelerin bölgede otopark sorununu katlayarak ortaya çıkarmaktadır. Çünkü otoparkı olmayan veya yetersiz kalan otoparkları olan binalar yapılıyor.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nın araç yoğunluğunda halkımızın araçlarını park etmek için uzun bir süre araç içinde gezerek park yeri bulmaya çalışması ayrı bir stres ve trafiğe ek olarak gün yüzüne çıkmaktadır.

Stres atmak için ailesi veya arkadaşı ile dışarıda gezmeye çıkan vatandaşlarımız araçlarını park edebilmek için yarım saat dolaşarak park yeri bulmaya çalışması ayrı bir stres sahibi olma nedeni.

Yetkili kurumların bir an önce bölgeye katlı otopark alanlarını acil olarak faaliyette alması gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.