Hava Durumu

TARIM MI, SANAYİ Mİ?

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2021 16:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 16:01

Hafta sonu Nilüfer ve Karacabey’in bazı köylerinde ziyaret amaçlı yaptığım izlenimleri ufak anekdotlarla sizlere aktarmak istiyorum değerli okurlarım.

Özellikle Karacabey ve Nilüfer ilçelerimizi birbirine bağlayan İkizce-Taşpınar-Badırga köylerinin kesişme noktası diye bildiğimiz, TEKNOSAP-TOSAP-Deri OSB bölgesinin binlerce dönüm tarıma elverişli arazinin sanayi arsasına dönüştürdüğünü çoğu yazımda anlattım. Karşı çıktığım konulardan biri tarım arazilerinin sanayi arazilerine heba edilmesidir.

Sanayi arsasına karşı değilim. Sanayi arsası yapılacaksa eğer kıraç ve tarıma elverişli olmayan arazilerin seçilmesini tavsiye ediyorum.

Bursa-İzmir-Orhangazi otobanı zaten arazileri böldü, bunu bilmeyeniniz yoktur.

Karacabey ilçemizin köyleri haddinden fazla büyükşehir belediyemize hizmet götürmeye özen gösteriyor.

Bursa Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi’nin uzun süredir devam eden altyapı çalışmalarının bitmemesi, faaliyete geçmemesi oradaki iş istihdamının sağlanması çevre köylerde olan işsizlerin iş bulmakta zorlanması hepsi birer faktördür.

Dikkatimi çeken diğer bir konu da;

Karacabey’i gezerken kapatılmış olan bir köy bir okulunun bahçesinde Atatürk büstünün içler acısı durumunu gördüğüm andan itibaren yaşadığım derin üzüntüyü paylaşmak isterim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.