Hava Durumu

TÜRKİYE’DE 6,7 MİLYON RİSKLİ KONUT

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2022 17:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2022 17:10

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’un özelikle kentsel dönüşüm adına ciddi çalışmalar içinde olduğunu kamuoyu tarafından bilinmektedir.

ÖzellikleBursa’mızda kentsel dönüşüm yapmak isteyenlereÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ciddi destekler olduğunu unutmayalım.

Kentsel dönüşümcanlarımızı depreme karşı korur.

Bakan Murat KURUM kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ve en kısa sürede yapısal olarak ömrünü tamamlamış binaların yenilenmesi için vatandaşımıza ciddi miktarda nakit desteği sağlayacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümün hızlanması için önemli bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı ortak çalışmayla kentsel dönüşüm kredisinin limiti arttırılacak. Mevcutta 125 bin lira olan üst limitin 200 bin liraya çıkarılması planlanıyor. Vatandaşın kullanacağı krediye faiz desteği verilirken, uzun vade imkânı da tanınacak.

Ülke genelinde 6.7 milyon riskli yapının yenilenmesi için çalışmalar devam ediyor. Yılda 300 bin konutun dönüşümünü hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanlığıHazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte önemli bir düzenlemeyi hayata geçirecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM, riskli evlerde yaşayan vatandaşa sağlanan faiz destekli kredinin üst limitini arttıracak bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Bakanlık, mevcutta bankalarla yaptığı anlaşmalar çerçevesinde kentsel dönüşüm kredisi kullanacak vatandaşlara konutta yıllık yüzde 4 faiz desteği sağlarken, 120 aya varan uzun vadeli geri ödeme imkânı da sunuyor.

Dönüşüm kapsamında hak sahiplerine kira yardımı, faiz desteği, vergi, harç ve ücret muafiyetleri sağlandığını belirten bakan kurum, “özellikle ada bazlı yapılaşmayı ve yatay mimariyi esas alan projeleri hibe desteklerimizle, kredi faiz indirimleriyle, altyapı yatırımlarımızla, yeri geldiğinde projeleri bizzat hazırlayarak, uzun vadeli ödeme kolaylıkları sağlayarak, hatta belediyelerin borçlarını erteleyerek belediyelerimizin yanında oluyoruz. Türkiye genelinde toplamda 4 milyar 370 milyon TL kira yardımı yaptık. Hak sahiplerine 145 milyon TL kredi faiz desteği verdik.” dedi.

Vatandaş ve devletin acilen kentsel dönüşüm için elini taşın altına koyması gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.