Hava Durumu

ULUSAL BURSA FOTOĞRAFÇILAR MARATONU’NDA ÖDÜL KAZANANLAR

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2021 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2021 16:30

Siyah beyaz fotoğrafları ve filmleri tutkuyla seviyorum.

Salgının yarattığı fırsatla dünya sanat sinemasından yüzü aşkın film izledim. Son izlediğim film yakınlarda kaybettiğimiz Kartal Tibet’in yönettiği başrollerini Kemal Sunal ve Selma Sonat'ın paylaştığı 1988 yapımı “Öğretmen’’di.

Sadece film mi; klasik müzik, caz, türküler başta olmak üzere müzik dinledim; fotoğraf sanatçılarının fotoğraflarına, ressamların resimlerine baktım; sanatın var ettiği güzellik duygusu moralimi, direncimi yükseltti.

Bir yuva sıcaklığı yaşadığım BUFSAD’daki sergileri, söyleşileri, fotoğraf gösterilerini ve FOTOFEST günlerini çok özlemiştim; o nedenle beni sevindiren bir sanat etkinliği şu oldu:

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği BUFSAD, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle 2-3-4 Temmuz arasında Türkiye’nin dört bir yanından katılan fotoğrafçılarla "Bursa'nın Hanları, Tarihi Dokusu ve İpek" temalı Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu’nu düzenledi.

Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu’nun amacı şöyle belirlenmişti:

“Bursa’mızın tanıtımına katkı sağlamak; şehrimizin tarihi güzelliklerini ön plana çıkarmak; şehir dokusu ve şehirde sosyal yaşam gibi unsurların fotoğraf sanatçıları tarafından kadraja alınmasına olanak sağlayarak, şehrimizin görsel arşivini destekleyerek geleceğe miras bırakmak ve aynı zamanda fotoğraf severleri şehrimizde buluşturmak.’’

Dijital (sayısal) renkli veya siyah-beyaz fotoğraf olarak tek bölüm olan maratonda katılım başvuruları, 2 Temmuz Cuma günü saat 09.00'da başladı 4 Temmuz Pazar saat 20.00'de sona erdi.

 

KOKTEYL

Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu için 3 Temmuz Cumartesi saat 19.00'da Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen, Bursa'mıza hoş geldiniz kokteyline katıldım.

Kokteyl öncesi Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sefa Ulukan, BUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Savaş ve fotoğraf sanatçısı-küratör Fahrettin Beceren ile bir dost sofrasında buluştuk; hem özlem giderdik hem de fotoğraf sanatından, Bursa’dan, fotoğraf maratonundan, anılardan tatlı tatlı söz ettik.

Fotoğrafı sevmemin ödülü, bu sayede tanıdığım güzel insanlarla kurduğum dostlukların onurudur.

Kokteyde; BUFSAD’lı dostlarımla ve Hisar’dan çocukluk arkadaşım Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan’la uzun bir aranın ardından buluşmak beni tarifsiz mutlu etti.

 

ÖDÜLLER

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan, BUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Savaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Sait Liman, fotoğraf sanatçısı Cengiz Karlıova, sanatçı-küratör Denizhan Özer, fotoğraf sanatçısı-küratör Fahrettin Beceren, fotoğraf sanatçısı/EFİAP Savaş Şener’den oluşan seçici kurul Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu’na katılan eserleri 9 Temmuz cuma günü değerlendirdi.

Ödül kazananları yazayım:

TFSF Altın Madalya: İzmir’den Hasan Uçar, “İplik Yapımı’’ adlı fotoğrafıyla.

TFSF Gümüş Madalya: İstanbul’dan Deniz Kalaycı, “Dua’’ adlı fotoğrafıyla.

TFSF Bronz Madalya: İstanbul’dan Ahmet Mücen, “İpek Halı Dokuması’’adlı fotoğrafıyla.

Ayrıca 3 mansiyon ödülü, 2 özel ödül verilirken (Kurum ve Jüri Özel Ödülü); 40 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü.

Anneannem Şükriye; “Marifet iltifata tabidir’’ derdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği BUFSAD Başkanı Serpil Savaş’ı ve desteklerinden dolayı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sefa Ulukan’ı; fotoğraf sanatına ve şehrimize değer katan; büyük emek harcanarak, canı gönülden çalışılarak çok başarılı bir organizasyonla gerçekleştirilen Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu nedeniyle; bir fotoğraf tutkunu olarak kutluyorum, alkışlıyorum.

Güzel Bursa’mız fotoğraf sanatının öncü kentine dönüşmüş durumda; ne mutlu bizlere.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.