Hava Durumu

ULVİYE VE ZİYA GÖKALP ÖZER’İN İSMİ, ÇEK ÖZEL 3 MART ANADOLU LİSESİ’NE VERİLDİ

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2021 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2021 16:30

“Bursa’da seni en mutlu eden oluşumları say’’ derseniz Çağdaş Eğitim Koperatifi ÇEK ile başlarım. Laf değil iş üreten, idealist; Anadolu aydınlanması değerlerini, laikliği, Atatürk devrimlerini benimsemiş insanlarca kurulan ÇEK; eğitim kadrosuyla, felsefesiyle, üyeleriyle, eğitsel ve sosyal sorumluluk projeleriyle; kültür sanat etkinlikleriyle, okullarıyla, öğrencileriyle ve destekçileriyle kentimiz adına gurur verici bir eğitim kooperatifidir ve dünyada eşi benzeri yoktur.

ÇEK, Köy Enstitüleri gibi; bu ülkeye büyük değer katan, ufuk açan, insan kazandıran dev bir eğitim ve uygarlık hamlesidir.’’

ÇEK’in başarılı basın danışmanı, sevgili dostum Teoman Alper beni ÇEK’in gerçekleştirdiği bir doğru işle ilgili olarak bilgilendirince aklıma daha önce yazdığım bu cümleler geldi.

*****************************

Efendim güzel haber şu:

Çağdaş Eğitim Kooperatifine, eğitime yaptıkları katkılar nedeniyle ve yaşamlarını “Çağdaş Eğitim”e, adayışlarıyla, Prof. Dr. Ulviye Özer ve Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer’in isimleri, ÇEK Özel 3 Mart Anadolu Lisesi’ne verildi.

Vefa, kadir kıymet bilme ne güzel erdemlerdirler.

ÇEK’in değerli, çalışkan Başkanı Buğra Küçükkayalar’ı ve ÇEK Yönetim Kurulunu kutlarım.

Kentimizin yüz akı bilim insanlarımız; Prof. Dr. Ulviye Özer ve Prof. Dr. Ziya Gökalp’in adları bir eğitim yuvasında yaşayacak; bundan daha iyi bir onurlandırılma olur mu.

*******************************

Prof. Dr. Ulviye Özer ve Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer, o yüce gönülleriyle, 15 yaşında kaybettikleri kızları adına Nilüfer’de Dilek Özer İlköğretim Okulu’nu yaptırmışlardı.

AÇIKLAMA

Değerli okurum, aradan çekiliyor Teoman Alper’in yolladığı açıklama ile baş başa bırakıyorum seni: “İsim verme nedeniyle lisede düzenlenen törene, Prof. Dr. Ulviye Özer, Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer çifti, ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Prof. Dr. Müfit Parlak, Prof. Dr. Rüçhan Uz, Turgut Yalkı, Aral Alkan, Zafer Tolunay, Erdal Aktuğ, Eralp Atabek, Denetleme Kurulu Üyesi Süheyla Toppamuk, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Özer, yaptığı konuşmada, eşinin ve kendisinin eğitimde fırsat eşitliğini sunan Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarında okuduklarını, vatandaşların vergileri ile açılan eğitim kurumlarına ve ülkeye hizmet borcu bilinci ile yetiştirildiklerini ifade etti.

Gerek bu bilinç, gerekse Atatürk’ün, “En iyi bireyler, kendinden önce ait olduğu toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına yaşamını adayanlardır” deyişinden hareketle eğitim kurumlarına destek vermeye başladıklarını kaydeden Prof. Dr. Özer, 15 yaşında kaybettikleri kızları adına Nilüfer’de Dilek Özer İlköğretim Okulu’nu yaptırdıkları anımsattı.

Prof. Dr. Özer, kuruluşundan günümüze 26 yılda Çağdaş Eğitim Kooperatifinin kurumlarında gönüllü olarak sorumluluk üstlenerek görevler aldığını belirterek, “Kooperatifimizin eğitim alanındaki başarıları bizleri çok mutlu etti. Bugün sizlerle birlikte 3 Mart Anadolu Lisemize ismimizin verilmesinin mutluluğunu paylaşıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

****************************

Başkan Buğra Küçükkayalar da, lisenin sade ama anlam yüklü bir törene tanıklık ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Ulviye Özer, Prof. Dr. Ziya Gökalp Özer çiftinin hakkının ödenemeyeceğine işaret eden Küçükkayalar, “Kurumun bugünlere gelmesinde çok emek verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. Ne zaman ihtiyacımız olsa hep yanımızda oldunuz. Sizlere minnet borçluyuz.  ÇEK ailesi adına yaptıklarınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yönetim kurulu üyeleri de, Özer çiftine Çağdaş Eğitim Kooperatifine ve eğitime yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ettiler.’’

***********************

Eğitim bilime, felsefeye ve sanata dayalı olmalı.

Eğitim bir temel haktır, parasız olmalı.

*********************

ÇEK’e emeği geçenlere minnettarım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.