Hava Durumu

UZATMALARDA MUTLU SON

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2020 17:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 17:17

Genelde maça her zaman iyi başlayan taraf Bursaspor olmasına rağmen golü bulduktan sonra basit hatalar yine ortaya çıktı. Aykut’un topu taca bırakmasından sonra taç atışını çabuk kullanan Balıkesirspor beraberliği buldu. Çünkü saha da yine adam adama kontrolü yoktu. Balıkesirspor ise oynadığı maçlarda az atakla sonuca ulaşan bir takım görüntüsünde olan bir takım olduğu biliniyordu. Buna rağmen ceza alanı içinde rakibin boş bırakılması affedilecek bir durum değildi.

İlk 45 dakika içinde her iki takım birbirini kontrol edercesine bir oyun ortaya koyarken, Balıkesirspor’un sahanın her bölümünde ortaya koyduğu baskıcı oyun Bursaspor’un şut atmasını zora soktu. Buna rağmen atılan şutların direklerden dönmesi, kaleciden dönmesi atılan şutların ne kadar dikkatsiz kullanıldığının göstergesiydi. Toplar biraz bilinçli kullanılsa Bursaspor farkı daha net ortaya çıkarabilirdi.

Ancak şu unutulmasın ki rakiplerine her zaman boş alanlar bırakarak oynadığı oyun Bursaspor’u riske sokmaktadır. Bu oyun anlayışı bazı maçlar için belki geçerli olabilir ama tecrübeli takımlar bu oyun anlayışın da her zaman golü bulabilir.

Bu oyun anlayışına karşılık Balıkesirspor’un sahanın her bölgesinde ki baskısı Bursaspor’un oyun şeklini alt üst etti. Buna rağmen zor da olsa atılan şutlar son dakikaya kadar sürdü. Balıkesirspor nasıl olsa bir puan aldık derken sahanın yıldızı Ali Akman sahneye çıktı. Sağa koştu, sola koştu, rakibi rahatsız etti, taç atışı sonrası aldığı topu Batuhan’la buluşturunca takımın galibiyet golü geldi. Golden sonra rakip yıkılırken hatalar gelmeye başladı. Gecenin başarılı ismi Ali Akman yine durmadı. Kazandığı topla rakiplerinin bakışları arasında topu bir kez daha filelerle buluşturunca Bursaspor’un galibiyetini perçinleyen isim oldu.

Zorda olsa uzatmalarda galibiyeti bulan Bursaspor hataları bir kez daha gözden geçirmesinde fayda vardır. Umarız takım sorumluları bu durumu değerlendirir ve Bursaspor bu sıkıntılı maçları daha rahat kazanmak için yeterli çalışma ve taktikleri geliştirir.

Galibiyete damgasını vuran Ali Akman, Batuhan ve diğer tüm oyuncuları başarılı oyunlarından dolayı tebrik eder, bundan sonraki maçlarda da aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceği inancı ile başarılar dilerim.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.