Hava Durumu

VATANDAŞ BUSKİ YOLLARINDA

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2021 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2021 16:30

 

Vatandaş ruhsat başvurusu yapıyor önüne çıkan engeller yüzünden bir arpa boyu yol alamıyor bürokrasinin sıkıntısı her dönem görünmüştür.

Gümüştepe misi imar planında bazı parsellerde vatandaş BUSKİ’nin dere ıslah çalışmasının engeline takıldı.

Vatandaş’tan gelen mesajda;

“Bursa Nilüfer Gümüştepe imar uygulama planında 7392 ada 9 parsel ve buna bağlı çevre parseller ruhsat almak isteyen vatandaşların önüne BUSKİ dere ıslah çalışması çıkıyor.

Planlama alanı içerisinde gösterilen dere taşkın sahası içerisinde taşın koruma tesisleri gerçekleştirilmeden ruhsat verilmez ibaresi mevcuttur.

Ancak bulunan parsellerde dereye ait bir emare bulunmamaktadır.

Bütün evraklarımızı tamamlayıp Nilüfer Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne gittim de burayı imar planına almak istedim başvuru yaptık başvurumuz alınmadı.

Nedenini sordum burada imara açıldıktan dere ıslah projesi varmış.

Kaç senedir herhangi bir şey yapılmamış ondan dolayı kendileri de Nilüfer Belediyesi’ndeki çalışan insanlar da söyledi bu engele çok takılıyoruz halk burada perişan.

Ruhsat veremiyoruz ondan dolayı çok üzgünüz bunun için BUSKİ ile görüşmeniz lazım.

BUSKİ ile görüşmeye gittiğimde ise burayla ilgili çalışmalar onun olduğunu bütün evrakların tamamlandığını bir an önce bu işe başlayacaklarını söylediler.

Ben de onlara burada herhangi bir dere yok yan parsel yapıyor bizim parseller neden olmuyor.

Burayla ilgileneceklerini söylediler bizi gönderdiler şu an halk perişan bir durumda oradaki bütün insanlar inşaata başlayacak ama başlayamıyorlar.”

Vatandaşın BUSKİ ile NİLÜFER Belediyesi arasında mekik dokuması kime ne fayda sağlayacaktır.

Buradan BUSKİ ve NİLÜFER Belediyesi’nin iş birliğini daha fazla bir seviyeye çıkararak bölgede yatırım yapmak isteyen vatandaşın önünü açmalarını arzu ederim.

23/04/2021Mektepliler Ve Alaylıların Güç Savaşı adı yazıma istinaden TÜGEM Bursa İl Sekreteri Aytuğ DİKBAŞER beyin cevap hakkını yayınlamaktan mutluluk duyarım. “Ozan Bey Merhaba, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Ardından 14 Ekim 2020 tarihinde revize edildi. Bunlar Türkiye'de emlakçılık faaliyetlerinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi profesyonelleşmesi adına atılmış Çok önemli adımlardı.

Hatta Bakan Hanımın yönetmeliğine ilişkin görüşleri de bizleri mutlu etmişti.

Lakin 16 Nisan 2021 tarihinde Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği revize edilerek yetki belgesi alma şartının en az lise mezunu olmaktan çıkarılarak ilköğretime düşürülmesi bizleri üzdü.

5 Haziran 2018 ve 14 Ekim 2020 tarihleri arasına lise mezunu olmayanlara muafiyet getirilmesine de TÜGEM olarak biz karşı olmadık. Hatta destek verdik.

Lakin bazı odaların bunu bir başarı olarak görmeleri konusunda bizim farklı görüşümüz oldu. Yoksa bizler alaylı, mektepli, kurumsal, yerel gibi ayrımları tasvip etmiyoruz. Hepimiz için öncelik mesleğimiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.