Hava Durumu

VEGAN PROJESİ

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2020 17:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2020 17:12

"Çocuk büyüyüp yanında koşacak çağa erişince bir gün ona: 'Evladım, dedi, ben rüyamda seni kurban etmeye giriştiğimi görüyorum, nasıl yaparız bu işi, sen ne dersin bu işe!' Oğlu: 'Babacığım! Hiç düşünüp çekinme, sana Allah tarafından ne emrediliyorsa onu yap. Allah’ın izniyle benim de sabırlı, dayanıklı biri olduğumu göreceksin!' dedi.” (Saffat, 37/99-102)

"İkisi de bu şekilde teslim olduklarında, onu tuttu şakağı üzerinde yatırdı. Biz ona şöyle seslendik: 'Ey İbrahim! Gerçekten rüyayı doğruladın. İşte biz iyileri böyle mükâfatlandırırız. Şüphesiz bu apaçık ve kesin, çetin bir imtihandı.' Ona büyük bir kurbanlık fidye verdik." (Saffat, 37/103-107)

“Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” (Hac, 22/28), “Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık.” (Hac, 22/34), “Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin için onlarda hayır vardır. Onlar saf saf sıralanmış dururken kurban edeceğinizde üzerlerine Allah’ın adını anın. Yanları üzerlerine düşüp canları çıkınca onlardan yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik. Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir.” (Hac, 22/36-37

Yüce Allah C.C. Kuran’ı kerim de ayetlere meâlen böyle buyuruyor...

Kurban Bayramının yaklaştığı bu günlerde internet sitelerinde dolaşan bir video oldukça dikkatleri çekiyor:

Video da genç bir kız boş bakışları, soluk benizli teni ile kurban bayramında hayvan kesmemizi istemiyor ve onların da yaşamaya hakkı olduğunu, savunarak  hiç bir canlının ölümüne bayram denilemeyeceğini defaatle belirtiyor!..

 Videoda bir noktaya boş boş bakan genç kız kendisini "vegancı" diye isimlendiriyor...

Genç kız ; “kurban bayramı hayvan katliamıdır” derken aslında bilinçaltına subliminal mesajlar veriyor...

İbrahim A. S dan günümüze kadar gelmiş tüm ilahi dinlerde Allah c.c için kurban kesmek ibadeti var..

Burada amacınızın hayvanlar âlemine yapılan sömürü veya zulüm değil düpedüz kendinizi masum göstererek vegan projelerini hayatımızın merkezine dâhil etmektir.

Şimdi gelelim veganın anlamına;

Vegan ilk olarak 1944 yılında, ‘The Vegan Society'nin kurucularından Donald Watson tarafından  şu şekilde tanımlanıyordu: “Veganlık, hayvanlar alemine dair sömürü ve zulmün tüm biçimlerini dışlamanın ve yaşamı gözetmenin yoludur..

 

Vegan kişiler bazı nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddederler.

Bazen bu eylem "sıkı vejetaryenlik" diye de adlandırılır. Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddediyorlar.

Öne sundukları nedenleri ise, bir kilogram kırmızı etin oluşabilmesi için büyük baş bir hayvanın takriben 15 tona yakın su içmesi ve bir hayvanın bir yıldaki dışkı yolunun toprağa karışması ile birlikte ortaya çıkan %14 karbon monoksit gazıdır.

Peki, Almanya da yılbaşında kutlama yapmak için atılan havai fişek ve benzeri patlayıcı maddelerin bir günde %25 karbon monoksit gazı oluşturduğunu neden gizliyorlar?

Vegan, uluslararası bir proje olup asıl amacı insanları hayvansal gıdalardan uzak tutmak ve insan vücudu için gerekli olan proteinleri etten uzaklaştırarak almamalarını sağlamaktır.

 

İnsanların hayvansal ve bitkisel yiyeceklere ihtiyacı vardır, biri olmadan diğeri yaşamsal organlarımızın sağlıklı çalışmasını sağlayamaz. Vegan projesi insanları mankurtlaştırarak kendi hedefleri doğrultusunda projelerini nihayetlendirmek için karşılıksız çalıştırıp hedeflerine ulaşmak.

 ABD  geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; üç büyükbaş hayvan çiftliğinin  iflas ettiğini ifade etti.Bu da önümüzdeki günlerde ete getirilecek olan % 30 dan fazla zam olacağını göstermektedir. 

 

Dünyanın belli ülkelerindeki marketler zinciri ve fast food tüketilen yerlerde vegan ürünleri raflardaki yerlerini alarak satışa sunuldu.

 

Uzmanların görüşlerine göre; insanın hayatını devam ettirebilmesi noktasında proteine ihtiyacı vardır. Hayvansal proteinler olmazsa insan beyni ve bedeni istenilen düzeyde çalışamayacağı için ya ruhsal sorunlu birer varlık haline gelir ya da ölür.

 

Veganizm'in istediği ise pandemi süresi içerisinde de dijital sanayi devrimine geçiş yaparken, olabilecekler dâhilinde deri altına yerleştirilecek olan çipli aşılar dolayısı ile bizleri istedikleri gibi robotik insanlara dönüştürürken, hayvansal gıdalardan uzaklaştırarak kapsüller içerisinde istedikleri gibi besleyip itaatkâr insanlara dönüştürmeyi arzulamaktadırlar.

Bu yazdıklarım bir kısım okuyucularıma komplo teorileri gibi görünse de önümüzde ki yıllarda haklılığımıza üzülerek şahit olacaklarını bilmelerini özellikle isterim.

Kıymetli okuyucularım "izm"ler araştırılmalı ve kimlere nasıl neden hizmet ettiği öğrenilmelidir düşüncesindeyim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.