Hava Durumu

YATIRIM AMAÇLI GAYRİMENKUL ALIMI

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2021 16:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 16:02

Gayrimenkule başarılı bir şekilde nasıl yatırım yapılacağına dair 8 ipucu
Yatırım amaçlı gayrimenkul; bu terim, uzun vadeli, kazançlı bir gelir kaynağı vaadini ifade eder. Bir yatırımcının varlığını artırmak için edindiği gayrimenkule yatırım amaçlı gayrimenkul denir. Yani kendisi evde yaşamıyor, ancak üçüncü kişilere kiralıyor veya satıyor. Diğer isimler " yatırım amaçlı gayrimenkul ", " yatırım amaçlı gayrimenkul " veya " yatırım amaçlı gayrimenkuller " dir.
Neden para yatırmak istiyorsunuz?
*Alışveriş listenizi düşünün.
Her şeyden önce, tek bir kat mülkiyeti mi yoksa bir apartman binası mı yoksa bütün bir konut kompleksi mi kiralamak istediğinizi düşünmek önemlidir. Hangi mülk türünü seçeceğiniz, satın alma işlemi için ne kadar para harcayabileceğinize ve harcamak istediğinize bağlıdır. Bir yandan, tek bir daire daha ucuz olabilir ve bu nedenle cazip fiyatlı olabilir, çünkü mülkü satın almak için daha az öz sermaye artırmanız gerekir. Öte yandan daireler, tüm konut veya ticari binalara göre daha az potansiyel getiri sunar.
* Akıllı bir finansman stratejisi seçin.
Akıllı bir gayrimenkul finansman stratejisi ile satın almak için yeterli öz sermayeniz yoksa bir apartman binası olmadan gitmenize gerek yok. Çok aileli evleri veya diğer daha pahalı mülkleri satın almak ve bu nedenle bütçenizi aşmak istiyorsanız, satın alma işlemini yüksek oranda ödünç sermaye, yani bir bankadan kredi ile finanse edebilirsiniz.
Enflasyon yükselirse bundan fayda bile elde edersiniz: Krediniz enflasyonla değer kaybedecek, dolayısıyla borcunuz reel olarak azalacaktır. Faiz oranları yükseldiğinde kredinin sabit faiz oranlarından da yararlanırsınız.
* Konumu ve konumu kontrol edin.
Yatırım amaçlı gayrimenkullerin yerini veya yerini seçerken, iyi bir altyapı, yeterli işgücü arzı ve çekici bir şehir merkezi olduğundan emin olun. Bütün bunlar, birçok insanın bu yerde yaşamayı sevmesine neden oluyor. Bunun sizin için anlamı: kira geliri sağlamak.
İdeal olarak, seçilen şehirde en az 10.000 kişi yaşamalıdır, çünkü bu, boş yer olasılığını azaltır. Son derece iyi bir konuma her zaman uygun yüksek bir kira bedeli eşlik eder, bu da size çok iyi bir getiri sağlar. Ancak aynı zamanda kiralama olasılığını da azaltabilir.
Bölgenin ekonomik ve kültürel olarak nasıl geliştiği bir mülkün kira fiyatını da etkiler.  Bununla birlikte, yatırım amaçlı gayrimenkuller, kiraları oldukça düşük olan bölgelere göre önemli ölçüde daha pahalıdır. 
* Bina yapısını inceleyin.
Mülke kişisel olarak bakmak önemlidir. Sergideki mülkiyet tanımı gerçekle eşleşiyor mu? Yaşam alanı veya arsa alanı doğru bir şekilde belirlenmiş mi? Yatırım amaçlı gayrimenkulünüz düzgün bir görünüme sahip mi?
Ayrıca karşılaşacağınız bakım maliyetlerinin farkında olmalısınız. Bir yandan, bunu mülkün yaşına göre tahmin edebilirsiniz:

Binanın yaşı      Bina yapısında sık görülen kusurlar, gerekli onarımlar
10 yıla kadar    : Nem hasarı, kalıp, alçı yontma, duvarda çatlaklar
20 yıla kadar    : Cephelerde, dış kapılarda, pencerelerde dış cephe boyası, 
  merdiven / korkuluk / kapı kanadı boyama, tekstil zemin kaplamaları
30 yıla kadar    : Sıhhi tesisat, kazanlar, balkonlar, içinde plastik döşeme, 
          çinko sacdan yapılmış oluklar, iniş boruları ve çatı bağlantıları
40 yıla kadar    : Fayans ve fayans döşeme, çatı kaplaması ve çatı bağlantıları, 
  ısıtma borusu ağı, priz ve anahtarlı elektrik tesisat ağı, pencereler ve
  dış kapılar, merdiven boşluğu, erişim ve garaj durumu
Bununla birlikte, bir mülkün saf yaşı, gerçek bina dokusu hakkında pek bir şey söylemez. Bu nedenle, bir emlak uzmanıyla birlikte mülkü ve arsayı ziyaret etmelisiniz . Tek bir daire satın almak isteseniz bile, her zaman tüm binaya bakın. Ayrıca son yıllardaki yenileme ve modernizasyon önlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz . O zaman hoş olmayan sürprizler olmayacak.
* Gelecekteki kiracıları kontrol edin
Bir gelir elde etmek ya da mülkten bir getiri elde etmek için elbette en önemli şey: kira. Kiracılar mülkte zaten yaşıyorsa, kira sözleşmelerini önceden kontrol ettirmelisiniz - örneğin etkili bir kozmetik onarım maddesi için. Ne kadar yüksek öğrenin kira mevduat edilebilir mi kiracı düzenli yüzden emin kira geliri olabileceğini ödeme.
Daire boş ise bölgesel kiralama koşulları hakkında bilgi alabilirsiniz . Aldığınız tüm kiralama teklifleri güvenilir değildir, çünkü deneyimler herkesin size kirayı kalıcı olarak ödeyecek parası olmadığını göstermektedir. Bu yüzden başvuru sahiplerini çok dikkatli kontrol edin.
* Maliyetleri doğru hesaplayın.
Gayrimenkul satın almak pahalıdır - sadece bir evin veya dairenin fiyatı açısından değil, aynı zamanda yardımcı satın alma maliyetleri açısından da. Bunlar genellikle komisyoncu ve noter ücretlerinden, tapu sicil ücretlerinden ve emlak devir vergisinden oluşur. Federal eyalete bağlı olarak, bir yatırımcı olarak, yalnızca satın alma fiyatının en az %10'u kadar arazi satın alma maliyetlerini karşılamalısınız.
Ek olarak, finansman maliyetleri, yani bir kredi aldıysanız aylık faiz ve geri ödemeler olabilir. Ek olarak, genellikle yenileme ve devam eden onarım maliyetleri ortaya çıkar.
Yatırımcı olarak geliriniz, aylık kira gelirinden (ve varsa daha sonra elde edilecek satış fiyatından) oluşur. Bir mülkün iyi bir gelir ve iyi bir getiri sağlayıp sağlamadığını öğrenmek 
* Riski gerçekçi bir şekilde değerlendirin.
Bir mülk kiralarken, her zaman öngörülemeyen maliyetler veya kira kaybı olabilir . Bunu pek etkileyemezsin. Birçok bölgede kira fiyatlarının gelişimini tahmin etmek de zordur.
Bu nedenle, yatırım amaçlı bir gayrimenkule yatırım yapmak genellikle değerlendirilmesi zor risklerle ilişkilendirilir. Bu sorunları beklemekten korkmayın ve kendinize onlar için yeterli bir tampon hazırlayın. Özellikle dış finansman oranı yüksek alımlarda, faiz ve geri ödeme ödemelerini her zaman yapabileceğinizden emin olmalısınız.
* Vergileri unutma.
Son olarak, bir ev sahibi olarak, olası vergi avantajları ve dezavantajlarına dikkat etmelisiniz. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.