Hava Durumu

YAZIK OLACAK BURSASPOR’UN YARINLARINA!

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2020 17:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 17:26

Bu kentin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan İlhan İrem’in bu nostaljik yapıtı, bugünlerde kentimizin en önemli markası Bursaspor’un geleceği ile de örtüşür hale geldi.

1963 Yılında kurulan ve yıllarca bu kentin gurur kaynağı olan Bursaspor’un 2010 yılındaki şampiyonluğundan sonra yaşadığı büyük çöküş süreci, önceki akşam Adana’da alınan 4-1’lik yenilgi sonrası daha da güncel hale geldi. Süper Lig yolunda giderken, Adana Demirspor karşısında alınan hezimet yenilgi ile Bursaspor’un umutlu yarınları, yerle bir edilirken bu kentte doğan ve doyan tüm insanlarda büyük bir hayal kırıklığı da yarattı.

Adeta kahretti hemşerilerimizi Bursaspor Pazar akşamı…

Erkeği-kadını, sporla ilgileneni-ilgilenmeyeni ve Bursa doğanı-doğmayanı ile kentimizde yaşayan herkeste uzun yıllar derin negatif izler bırakacak olan bu yenilgi ile, Bursaspor’un Süper Lig umutları gelecek yıllara kaldı.

Ama… Gelecek sezona eksi puanlarla ve en az 500 milyon TL’lik borç ile başlayacak Yeşil-Beyazlıların bu zorlu faturayı ödemeyeceği, bu durumda yönetime talep bile oluşmayacağı alternatifleri  taraftarların kabus görmelerine neden oluyor.

Çünkü bu yolda korkutucu örnekler çok… Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu, Kocaelispor, Çanakkalespor ve Sakaryaspor; Yeşil-beyazlı ekibin yakın tarihteki rakipleriydiler ama güçlerinden çok şeyler kaybederek, alt liglere düştüler.

                            SUÇLUNUN AYAĞA KALKMA ZAMANI!

 

Peki Bursaspor nasıl bu hale geldi..?

16 Mayıs 2010’da İbrahim Yazıcı Başkanlığında Süper Lig şampiyonluğunu elde ederek Türkiye’nin 5.büyük kulübü unvanına kavuşan Bursaspor, geçen 10 yılda nasıl ele-güne muhtaç duruma düştü..?

Kimler Bursaspor’un 57 yıllık görkemli tarihine ihanet etti..?

Ekonomik gücünü yitirmesinden dolayı; sırtını siyasete dayamak zorunda kalan Yeşil-Beyazlı ekip, Atatürk Stadı’nın yıkılmasından sonra maçlarını oynadığı B.B.B Stadında neden başarılı olamadı..?

Kulüpte son 4 yılda oluşan büyük yönetim buhranının sebebi: hesap-kitap bilmez başkanlar mı, ufku göremeyecek kadar kör olan yöneticiler mi veya hatalı transferlerle borçlara-borç katan menajerler mi..?

Taraftarın hiç mi suçu yok peki..? Son dönemlerde yapılan kongrelerde işaret edilen yönetimlere oy vererek, gerçekçi projeler sunan gerçek Bursaspor kongre üyelerine sırtını dönen taraftarlar da suçlu değil mi..?

Bu sezon bir türlü takım olmayı beceremeyen, 8 ayda 3 teknik direktör değiştiren ama bir türlü rotaya giremeyen Bursaspor, en sonunda İrfan Buz yönetiminde çıktığı play-off maçında tüm ülkeye rezil oldu. Maçtan bir gece önce Özer Hurmacı’nın bir kaptana yakışmayan davranışları sonucu kamptan ayrılması da, Bursaspor gibi 5.büyük olmuş kulübe asla yakışmadı. Demek ki; Bursaspor bu sezon iyi bir futbolcu kadrosu da oluşturamadı.

Kulübe forma satarak maddi yardım taahhüdünde bulunan ama bunu bir türlü ideal rakamlara kavuşturamayan BTSO, BTB, Esnaf-Sanatkarlar Odası ve diğer ticari STK’larda bu içler acısı durumun mali anlamdaki sorumluları arasındadır.

Kısacası Bursaspor bu teknik ve idari sorunlar nedeniyle;2019-2020 sezonunu başarısız bir şekilde tamamladı ve kentteki tüm taraftarlarının yüreklerini kanattı.

Peki şimdi ne olacak ki…Suçlular ayağa kalkarak özeleştiri yapacak mı..?

Yoksa her şey yine unutulacak mı..?

Umut ederim ki; bu iş bilmez yönetim görevden çekilir ve yerine tüm yaralara çare bulacak yürekli bir yönetim bulunur. Her şeye bir çizik atacak, bu güzide kulübün mali ve idari yönde toparlayacak, akılcı projelerle gelir kaynakları yaratarak ayaklardaki prangaları çözecek, özgür ve bağımsız bir yönetim oluşur.

Yoksa… Yok olup gidecek Bursaspor; bu yokluklar ve yoksulluklar nedeniyle…

Ve yazık olacak kulübün ve Bursa’nın yarınlarına..!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZLER: Hayatın yüzde 10’u başıma gelenler, yüzde 90’ı da benim bunlara verdiğim tepkimdir. (Lou HOLTZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.