Hava Durumu

YENİ BOZBEY OLMAYA ADAY BAŞKAN UĞUR SERTASLAN

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2020 16:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 16:23

Mustafa Bozbey ismi Cumhuriyet Halk Partisi'nde önemli bir yere sahip.
Her ne kadar dört dönem Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra büyükşehir adayı olarak girdiği seçimleri kaybetmiş olsa da bugün için yeri doldurulması güç bir isimdir.
Mustafa Bozbey'i Bozbey yapan özelliği özetle şudur:
Alışılmış rutin belediyeciliğin dışına çıkıp sosyal belediyecilik kavramını benimseyerek insana dair projelerinin halktan karşılık bulmasıdır.
Bozbey'in bu sıra dışı davranışı aynı zaman da günümüz de pek çok belediye başkanına ve siyasetçiye model olmuştur.
Bursa'da Bozbey'i kendine rol model seçen isim Gemlik'in CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan olduğunu görüyoruz.
Sertaslan'ı il genel meclisi üyeliği, CHP ilçe yöneticiliği ve ilçe başkanlığı yaptığı süreçlerden tanırım.
Soy adına gibi sert imajlı görünümünün altında karşısındakine değer veren, iyi niyetli, insan sevgisi önceliği olan Gemlik aşağı kişiliyi sahiptir.
Sertaslan'ı diğer belediye başkanlarından ayırt eden bir özelliği de takım elbise kravat yerine boyun atkısı, kumas yerine kot ve dar paça pantolan, blazır çeken ve spor ayakkabı tercihidir.
Makamında oturmak yerine halkın arasında olmayı özen gösteren Başkan Sertaslan, mümkün olduğunca tanıdığı tanımadığı ilçe halkından vefat edenlerin cenazelerine katılıyor, gidemediklerine de telefonla arayıp baş sağlığı diliyor.
Aynı şekilde davet edildiği düğün gibi etkinliklere program dahilinde katılım göstermeye özen gösteriyor.
Bağlama çalıyor, türkü söylüyor yaz festivalleri için ilçeye gelen sanatçılarla sahneye çıkıp düet yapıyor.
Bazen de Joker restorana gidip dostlarıyla iki kadeh parlatıyor.
Her hangi bir yere giderken yolda gördüğü yaşlı insanları makam aracına alıp gideceği yere götürür.
Yanında sadece şoförü vardır.
Korumasız gezer.
Ticaretle uğraştığı için çok tutumlu olup tasarruf yapılmasına dikkat ediyor.
Her konuşmasında barış ve kardeşlik söylemlerine vurgu yapan Başkan Mehmet Uğur Sertaslan, ilçesinde başta gelin ve kaynanalar olmak üzere kırgın, dargın, küs kimsenin kalmaması için 'barış ziyaretleri' yapıyor.
Özellikle gençlerle bir arada zaman geçirmek için fırsat yaratan Sertaslan, yarı yıl tatili boyunca bir dizi etkinlikler düzenleyerek 20 bin ilkokul öğrencisini bir araya getirdi.
Etkinlik alanına çocuklarıyla birlikte gelen aileler Başkan Sertaslan'a teşekkür etmek için sıraya girip bekleyişleri görülmeye değerdi.
Demek ki, önemli olan vizyon projeler yapmak değil insana dokunan, karşısındakinin kendinden bir farkı olmadığını hissettiren, çare olunamasa da umut olabilmektir insanı değerli kılan.


Yazımızın girizgahında vurgu yaptığımız üzere Mustafa Bozbey'in binalara yatırım yapmaktansa insanın günlük yaşamını kolaylaştıracak hizmetler yapmanın karşılığını rakipsiz 20 yıl belediye başkanlığı yaparak almıştır.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'da kendine model seçtiği Bozbey'in yolundan gidiyor.
On aylık belediye başkanlığı sürecinde ilçe halkına verdiğiniz en güzel hizmet nedir? diye sorduğumuz da Sertaslan'ın yanıtı aynen söyle olmuştur.
"Kimseyi öteleştirmeden, her insanın değerli olduğunu hissetmelerini sağlamaya yönelik çabalarımızdır"
Mehmet Uğur Sertaslan'ın, partisi hangisi olursa olsun gönüllere dokunan hizmet ilkesiyle uzun yıllar Gemlik'e 'uğurlu' gelmeye devam edecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.