Hava Durumu

YENİŞEHİR HAVALİMANI THE END

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2021 16:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 16:34

Kent yöneticileri Bursa'ya ulaşım sorunu olmadığını her fırsatta dile getirseler de hava ve demir yolları ulaşımında gerçeğin pek de öyle olmadığı kanısında olduğumuz aşikardır.
Öyle ya, Bursa'nın ulaşım talihsizliği ne gariptir ki, yıllardır bitmeyen çileye dönüşmüştür.
Ülke ekonomisine en önemli katkıyı sağlayan ikinci il olmasına rağmen hem hava yolu hem de demir yolu ulaşımı beklentisi hayal ve vaatlerden öteye gidilememiştir.
Önce şehir içinde kalan Yunuseli Havaalanı tavsiye edildi şimdi de 11 yıl önce büyük umutlarla açılan Uluslararası Yenişehir Havalimanı tarifeli seferlerin nerelere yapılacağını belirleyen Türk Hava Yolları'nın uçuş planlamasından çıkarılmıştır.
Geçmişte de bu konuda pek çok kez değişik tarihlerde BTSO başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının da koltuk garantili uçuş desteğine rağmen yaşanan bazı olumsuzluklar Bursa'nın hava ulaşımındaki kaderi olmaktan öteye gidilememiştir.
Türk Hava Yolları’nın alt kuruluşu olan Anadolu Jet ile Ankara, Gaziantep, Adana, Erzurum, Muş ve Diyarbakır illerine uçuş yapılan Yenişehir Havalimanı diğer illerdeki havalimanları gibi pandemi tedbirleri nedeniyle 2021 Mart'ın da uçuşlara ara verilmişti.
Bir müddet sonra kapatılan havalimanlarında alınan ilave tedbirler ve önlemlerle yeniden tarifeli uçuşlara başlanılırken Yenişehir ve Kocaeli havalimanları kapsam dışında bırakılmıştı.
7/24 görevli personelinin normal mesaisine devam ettiği havalimanın da şu sıralar sadece özel uçakların kullanımına izin veriliyor.
Edindiğimiz bilgilere göre Yenişehir Havaalanı'nın tarifeli uçuşlara şimdilik açılmayacağı yönünde.
Bunun sebebinin, pandemi sürecinde Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere diğer hava yolu şirketlerinin ekonomik sıkıntı içine düştüğü bu nedenle Yenişehir Havalimanı'nı uçuş planlamasından eylül ayına kadar çıkarıldığı belirtiliyor.
Bir diğer gerekçe de Sabiha Gökçen Havalimanı'na Bursa'dan ulaşım rahatlığı öne sürülüyor.
Gelişmelerin detaylarını öğrenmek üzere AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin'le görüştüm.
Esgin de bu durumdan mustarip olduğunu belirterek şunları söylemekle yetindi:
"Açılmasını ümit ediyor ve gayret gösteriyorum."
Gelişmeler gösteriyor ki, Yenişehir Havalimanı'nın yeniden tarifeli seferlere başlamasını bu durum da zor görünüyor.
Yeni bir alternatif olarak da Yenişehir Havalimanı'nın Sabiha Gökçen gibi özelleştirilmesi de konuşuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.